ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

1 ΕΤΟΣ COVID-19 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

By  | 
 • ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων ως Επιχειρησιακό Κέντρο διαχείρισης του COVID-19  έκλεισε ένα χρόνο αδιάλειπτης στήριξης του πληθυσμού σε όλα τα επίπεδα όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα και συνεχίζει …. 

 • Τον Ιούλιο του 2020 η δομή απέκτησε μόνιμο ιατρό χειρουργό ορθοπεδικό .
 • Τον Σεπτέμβριο του 2020 η δομή αναγνωρίστηκε από την ΗΔΙΚΑ ως επίσημος φορέας ιατρικής συνταγογράφησης. 
 • Η εθελοντική προσφορά ιατρικών ειδικοτήτων παρέμεινε ενεργή και η κίνηση των ιατρικών επισκέψεων διαμορφώνεται ως εξής κατά την διάρκεια του ενός έτους covid-19 με συνεχόμενη  εξυπηρέτηση ασθενών στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και με κατ οίκον εξετάσεις ο Ορθοπεδικός Ιατρός:
 • Οι ειδικότητες που εξυπηρετούνται είναι Ορθοπεδικός, Καρδιολόγος, Χειρουργός, Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Γυναικολόγος , ΩΡΛ, Παιδίατροι, Οδοντίατρος, Παθολόγος, ψυχολόγοι,Λογοθεραπευτές, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ογκολόγος.
 • Επισκέψεις 2020-2021 με εξαίρεση το πρώτο αυστηρό LOCK DOWN 2987 άτομα.
 • 4-8 Ιουλίου 2020 Εξετάστηκαν : 320 παιδιά

σε συνεργασία με το Xαμόγελο του παιδιού και τους ιατρούς εθελοντές μας. (ειδικότητες ήταν οδοντίατρος, ΩΡΛ, παιδίατρος και οφθαλμίατρος)

 • Το Ιατρείο πρόληψης και αγωγής υγείας για γυναίκες, εξυπηρέτησε μόνο 45 γυναίκες, και λόγω υποχρεωτικής καραντίνας σταμάτησε αρχές Νοέμβρη. Οι ειδικότητες που περιελάβανε ήταν καρδιολόγος, ορθοπεδικός και γυναικολόγος.Η λειτουργία του θα συνεχιστεί από Σεπτέμβριο του 21
 • Σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό κολλέγιο, όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται συνεδρίες  λογοθεραπείας σε ενήλικες και ανήλικους.

Με την έναρξη της περιόδου  τον Οκτώβριο του 2020 υπήρξαν και νέα αιτήματα λογοθεραπείας .Η έναρξή τους πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 21 .

 • Ψυχολογική Διάγνωση –Υποστήριξη / Παιδοψυχολόγος
 • Συμβουλευτική Ζεύγους-Οικογένειας

Οι συνεδρίες συνεχίστηκαν κανονικά σε όλο το διάστημα του ενός χρόνου είτε μέσω τηλεδιάσκεψης είτε κατ΄ιδίαν. Εξυπηρετήθηκαν  σύνολο 264 αιτήματα από το 2020 έως τον Απριλίου του 2021 και πλέον συνεχίζεται η εξυπηρέτηση και δια ζώσης.  

 • Συνεχίστηκε η συνεργασία με την Ψυχογηριατρική εταιρία ΝΕΣΤΩΡ, και αναπτύχθηκε η συνεργασία μέσω της διάθεσης ψυχιάτρου στα Δημοτικά Ιατρεία. (τεστ ιατρείου μνήμης –αξιολόγηση- εξέταση κτλ)
 • Συνεχίστηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι Ομάδες Νοητικής Τηλεδιάσκεψης
 • Συνεχίστηκαν κανονικά κάθε Παρασκευή σχεδόν μέσω τηλεδιάσκεψης οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων
 • Ανταποκριθήκαμε σε  αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου με 3 τηλεδιασκέψεις συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση των θεμάτων που δημιούργησε η καραντίνα σε όλους και ειδικά στην ψυχολογία των παιδιών

COVID TEST

Μετά από συνεχείς προσπάθειες και στο πλαίσιο του ελέγχου ανά τακτά διαστήματα για το προσωπικό,   που εργάζεται στην πρώτη γραμμή ο δήμος σε συνεργασία με κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της περιφέρειας, των Δημοτικών Ιατρείων αλλά και ιδιωτικά έχει πραγματοποιήσει  16 ελέγχους COVID-19 τόσο για το προσωπικό  όσο και για τους κατοίκους του Δήμου Βριλησσίων  και συνεχίζει….

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ   ΑΦΟΡΑ ΕΙΔΟΣ ΤΕΣΤ   ΚΛΙΜΑΚΙΟ
  07/12/2020 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΙΑΚΟΣ  
    28/12/2020   ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ     ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΤΕΣ DRIVE THROUGH RAPID     ΕΟΔΥΥ
  22/02/2021 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ   ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΤΕΣ RAPID ΤΕΣΤ   ΕΟΔΥΥ
    12/03/2021     ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΚΠΑ-ΠΑΙΔΙΚΟΙ-ΚΑΠΗ     ΜΟΡΙΑΚΟΣ     ΙΔΙΩΤΙΚΟ
    18/03/2021     ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΚΠΑ-ΠΑΙΔΙΚΟΙ-ΚΑΠΗ       RAPID ΤΕΣΤ       ΙΔΙΩΤΙΚΟ
  22/03/2021 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΑΡΔΙΑΣ   RAPID ΤΕΣΤ   ΙΔΙΩΤΙΚΟ
01/04/2021

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ   ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΤΕΣ   RAPID ΤΕΣΤ   ΕΟΔΥΥ
07/04/2021   ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ     ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΤΕΣ     RAPID ΤΕΣΤ   ΕΟΔΥΥ
  12/04/2021   ΤΥΠΕΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΗΜΟΥ   RAPID ΤΕΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
    22/04/2021     ΤΥΠΕΤ   ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΗΜΟΥ   RAPID ΤΕΣΤ  
  28/04/2021 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ   RAPID ΤΕΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
  10/05/2021 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ   RAPID ΤΕΣΤ   ΕΟΔΥ
  10/05/2021   ΤΥΠΕΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΗΜΟΥ   RAPID ΤΕΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
31/5/2021                 Πλατεία Άνω Βριλησσίων  ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ RAPID ΤΕΣΤ ΕΟΔΥ
18/6/2021 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ RAPID ΤΕΣΤ EOΔΥ

Ø  Ενώ συνεχίζονται κανονικά κάθε Τρίτη τα TEST COVID-19 στο προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η εξάπλωση του ιού στο προσωπικό της πρώτης γραμμής με ευθύνη του μόνιμου ιατρού των Δημοτικών Ιατρείων κου Τουργέλη και την υποστήριξη εθελοντών ιατρών μελών του Δ.Σ ΟΚΠΑΔΒ και του φαρμακοποιού του Κοινωνικού Φαρμακείου και νοσηλευτικού προσωπικού .

 • Έλεγχοι covid-19 πραγματοποιήθηκαν στα Δημοτικά Ιατρεία από το ιατρικό μας κλιμάκιο σε σχολικους φύλακες και καθαρίστριες εβδομαδιαίως από όταν επαναλειτούργησαν τα σχολεία και συνεχίστηκε και σε εκείνους που στην συνέχεια δεν ήταν συμβατοί στο ηλεκτρονικό σύστημα ως προς την προμήθεια των τεστ.
 • Προμηθευτήκαμε από την Περιφέρεια Β.Τομέα 500 rapid test για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων πριν τα self test και την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.

Ø  ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού προκειμένου να συμβάλλει στις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία μας λόγω και του covid-19, και σε συνεργασία με τους συλλόγους αιμοδοσίας του δήμου, προχώρησε εκτός του  ετήσιου προγραμματισμού του  (3 ετησίως)  και  σε έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενισχύοντας τις ανάγκες εκτός των δημοτών του και των τμημάτων Αιμοδοσίας του Γ.Ν Σισμανογλείου Αμαλία-Φλέμινγκ, και των αναγκών του Λαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών το οποίο αιτήθηκε την στήριξη μας.

 • Εξυπηρετήθηκαν πάνω από 700 συμπολίτες μέχρι σήμερα και κατά  το διάστημα 2020-2021 ένα έτος covid-19
 • Το δίκτυο εθελοντών αιμοδοτών, αυξήθηκε  και πλέον ανέρχεται σε  410 άτομα .
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  28/03/2020   ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ   Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
  26/04/2020   Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Γ.Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ
  13/09/2020 Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ Γ.Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ
  19/12/2021   1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ.Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ
  30/01/2021   ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ + ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ
  09/05/2021   Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

 • Εξ αρχής της κρίσης του COVID-19  πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και των δημόσιων κοινοχρήστων χώρων οι οποίες συνεχίστηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα και συνεχίζονται έως σήμερα .

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 • Συνεχίστηκαν οι φυσικοθεραπείες μέσω του εθελοντή φυσικοθεραπευτή μας, κατ΄ οίκον σε 12 περιπτώσεις μερικής ακινησίας σε άτομα ευπαθούς ομάδας και συνεχίζονται πλέον και στα Δημοτικά Ιατρεία
 • Τέλος Μαΐου με εντολή Δημάρχου ξεκίνησε η φυσικοθεραπεία και στα μέλη του ΚΑΠΗ κατόπιν ραντεβού, για την εξυπηρέτηση τους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά covid-19

ΚΑΠΗ

 • Παρά την απαγόρευση λειτουργίας της μονάδας Λέσχη Φίλιας για την 3η ηλικία εδώ και ένα έτος, με απόφαση μας συνεχίστηκε η εξυπηρέτηση των μελών μας σε θέματα υγείας, συνταγογράφησης και συμβουλευτικής, ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης κλπ. Το προσωπικό του ΟΚΠΑΔΒ και του ΚΑΠΗ, ήταν ένα χρόνο τώρα σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη μας ώστε να νοιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι  ο δήμος τους νοιάζεται  για την αποφυγή των μετακινήσεων τους για την προφύλαξη τους, να τους εξυπηρετεί σε κάθε τους ανάγκη
 • Απρίλιος 2020 έως τέλος του 2020 εξυπηρετήθηκαν  1748 αιτήματα μελών του ΚΑΠΗ, δηλαδή 5244 μηνιαίες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, εξετάσεων κτλ.
 • Ιανουάριος του 2021 έως Ιούνιο 2021 εξυπηρετήθηκαν 973 αιτήματα μελών , δηλαδή 2.919 μηνιαίες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, εξετάσεων  κλπ
 • Συνολικά αιτήματα από Απρίλιο 2020 έως 3 Ιουνίου 2021 εξυπηρετήθηκαν 2.721 αιτήματα μελών ΚΑΠΗ ,συνολικά 8.163 μηνιαίες συνταγογραφήσεις φαρμάκων , εξετάσεων κλπ.

Να τονιστεί ότι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων είναι κατά πολύ μειωμένος  λόγω αναστολής λειτουργίας  του ΚΑΠΗ, διότι αρκετά από τα μέλη μας βρίσκονται εκτός Αθήνας κατά την περίοδο αυτή για την προφύλαξη τους.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds