Μαγειρική

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

By  | 

Τώρα που η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα φτιάξτε μια υπέροχη και δροσιστική λεμονάδα και απολαύστε την με τους φίλους σας.

Υλικά: 4 λεμόνια ακέρωτα, 1 κούπα ζάχαρη και 1,5 λίτρο νερό.

Εκτέλεση: Ξύνουμε τα λεμόνια με προσοχή για να πάρουμε μόνο το κίτρινο μέρος (το άσπρο πικρίζει) και βάζουμε το ξύσμα σε ένα μπωλ μαζί με τη ζάχαρη. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και πιέζουμε λίγο το μείγμα για να βγάλει το ξύσμα τα έλαια του. Στύβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε τον χυμό στο μείγμα. Αφήνουμε για τρεις ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε κάποιες φορές για να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις περάσουν οι τρεις ώρες σουρώνουμε το μείγμα μας, πιέζοντας στο τέλος πάρα πολύ καλά και συμπληρώνουμε 1,5 λίτρο νερό…

Ροζ λεμονάδα

Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τη λεμονάδα κρύα σε μία κανάτα. Προσθέτουμε παγάκια, φέτες λεμονιού και φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Παραλλαγές: 1) Μπορούμε να κάνουμε τη λεμονάδα μας ροζ προσθέτοντας στο μείγμα 2-3 τριμμένες φράουλες.

2) Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας λίγο τζίντζερ για πιο ιδιαίτερη γεύση


Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds