Θέατρο

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του»

By  | 

                                του

              Γιώργου Α. Χριστοδούλου


Πρεμιέρα στο Πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.

24, 25 και 26 Ιουνίου, ώρα 21:30

Στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».  Η νέα θεατρική παραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της μητέρας του/Μάνας Ελλάδας, μία θεατρική παράσταση με το απόλυτο  ιστορικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Το θεατρικό κείμενο του γνωστού θεατρικού συγγραφέα  Γιώργου Α. Χριστοδούλου, “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του…”  αναπτύσσεται κατόπιν ιστορικής έρευνας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γιώτα Κουνδουράκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Πολυτίμης Μαχαίρα, ενώ την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Ραφαήλ Πυλαρινός. 

Πρωταγωνιστούν

Στο ρόλο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ο Κωνσταντίνος Καζάκος  και δίπλα του ως Μάνα Κολοκοτρώνη/Μάνα Ελλάδα, η Ιωάννα  Γκαβάκου. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία/Φωτιστικός σχεδιασμός: Γιώτα Κουνδουράκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Ραφαήλ Πυλαρινός
Χορογραφία/κίνηση: Άρτεμις Ιγνατίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Χελιδώνη
Γραφιστικός σχεδιασμός/επιμέλεια: Χρυσόστομος Σπετσίδης


Σημείωμα συγγραφέα

Ομολογώ, πως ήταν μια δύσκολη προσπάθεια, διότι προσπάθησα να αναστήσω ένα σύμβολο.
Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Με τιμά ιδιαίτερα, καθώς το έργο μου το αγκαλιάζει η μαγική μουσική του μαέστρου Ραφαήλ Πυλαρινού. Ευχαριστώ την σκηνοθέτιδα  κα. Γιώτα Κουνδουράκη, την σκηνογράφο κα. Πολυτίμη Μαχαίρα, τους δυο πρωταγωνιστές του έργου, αλλά και όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες της παράστασης.
Θα ήμουν όμως αγνώμων,  αν δεν πω άλλο ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, κο. Μύρωνα Μιχαηλίδη, και στην Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε, κα. Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη, για την τιμή αυτή.
Προσωπικά, μέσα από τα ιστορικά κυρίως θεατρικά μου έργα, δεν κάνω τίποτα άλλο, παρά να προσπαθώ να σηκώσω τη χώρα μου, έστω… δύο πόντους ψηλότερα! Το αν τα καταφέρνω θα το κρίνετε εσείς, όπως εσείς άλλωστε, κρίνετε και κάθε θεατρική μου γραφή.
Και μη ξεχνάτε… Όλα είναι μνήμη. Μνήμη και Ιστορία.
Και η Ιστορία πάντα έχει τους πρωταγωνιστές της.

Σας ευχαριστώ.
Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Θεατρικός συγγραφέας

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds