ΘΕΑΤΡΟ

Ο Θίασος Θέατρο του Παιδιού παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την παιδική παράσταση » Ο Εγωιστής Γίγαντας » του Όσκαρ Ουάιλντ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μιχάλη Κόκκινου, σε μία μεγάλη παραγωγή της Spotlight Productions.

By  | 

Η τρυφερή ιστορία “Ο Εγωιστής Γίγαντας” του Όσκαρ Ουάιλντ, δραματοποιημένη από το θίασο «Θέατρο του Παιδιού»,  μετράει 11 χρόνια επιτυχίας, δεκάδες Φεστιβάλ, χιλιάδες  μικρούς θεατές  που παρακολούθησαν την ιστορία του και τραγούδησαν τα τραγούδια του.   Η Παράσταση ανανεωμένη , εμπλουτισμένη με χορό και τραγούδι, οπτικά και ηχητικά εφέ, διαδραστικά οδηγεί τον μικρό  θεατή ενάντια στον εγωισμό, την αδιαφορία και την αδικία.  Μπροστά από τον πύργο του Γίγαντα μέσα σ ένα ευφάνταστο κήπο , δέκα διαφορετικοί χαρακτήρες  ζωντανεύουν το ρομαντικό και ευφάνταστο διήγημα του Άγγλου λογοτέχνη.  Δεν είναι τυχαίο ότι αναδείχτηκε μέσα στις πέντε καλύτερες παιδικές παραστάσεις της Αθήνας. Επάξια έχει κερδίσει τις καλύτερες κριτικές κοινού.

Λίγα λόγια για το έργο:
                  Κάπου στην Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει ένας απέραντος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.
Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος από τις φωνές τους τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς.  Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει …Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται  το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς.  Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο  χειμωνιάτικο , παγωμένο τοπίο .  Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ;

Συντελεστές :
Σκηνοθεσία : Μιχάλης Κόκκινος  Θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος      Χορογραφίες : Ζωή  Σαρίδου                                                            
Σκηνικά: Θοδωρής Κόκκινος
Κοστούμια: Εύη Μπαράκου                                                                                     Υποδήματα : Ηλιόδερμα Φωτισμοί : Θοδωρής Κόκκινος Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος                                                            Εγγραφή Μουσική :Studio Era                                                                       Περούκες : Ευγ. Παπαδοπούλου Αφίσσα : Ελεάνα Μακρή Φωτογράφηση : Δημήτρης Πούπαλος Eπικοινωνία : Νταίζη Λεμπέση| τηλέφωνο επικοινωνίας  6908502631 | e-mail daisylempesi@hotmail.gr |          

Τους Ρόλους υποδύονται οι ηθοποιοί :

Μύριαμ  :  Μαρίνα Καλαματιανού

Νάνση : Κωσταντίνα Αλεξανδράτου

Νταλλή : Λουκία Ανάγνου

Κρίστη : Μαρία Λεούση

Μπάφερ : Στέλιος Κουλετάκης

Γίγαντας : Μιχάλης Κόκκινος

Χιόνι :  Μαρίνα Καλαματιανού

Χαλάζι : Κωσταντίνα Αλεξανδράτου

Παγωνιά :  Λουκία Ανάγνου

Μικρό Αγόρι : Μαρία Λεούση


 

Διάρκεια : 80 λεπτά

Για το Θέατρο του Παιδιού και την Spotlight Art & Culture

Μιχάλης Ι. Κόκκινος

Θοδωρής Ι. Κόκκινος              Βλάσης Θεοδωρίδης

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds