ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ

«21 Ωδές για το 1821»

By  | 

Η Πηγή Λυκούδη με «λογισμό και όνειρο» είναι παρούσα στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

 Θα παρουσιάσει σε διασκευή για μικρό σχήμα, μέρος από το συμφωνικό της έργο “Μακρυγιάννης”, σε ποίηση του «άρχοντα της λαλιάς μας» Άγγελου Σικελιανού, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο σύνθεσης, σε διαγωνισμό που ανακήρυξε η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων. Στο έργο αυτό υμνεί την εμβληματική μορφή του Στρατηγού Μακρυγιάννη με αφοπλιστική αισθαντικότητα και τεχνική.

Επίσης το κορυφαίο ποίημα του Γεώργιου Σρατήγη «Ματρόζος»,του ήρωα Σπετσιώτη αγωνιστή της Επανάστασης, άρρηκτα συνυφασμένο με την θεατρική μαγεία του Γρηγόρη Βαλτινού, την δεξιοτεχνία – ερμηνεία του Μάνου Κουτσαγγελίδη, την φρεσκάδα των ερμηνειών του Σπύρου Κλείσσακαι της Γεωργίας Αγγέλου υπογράφουν την ιδιαίτερη αυτή βραδιά.

 Θα ακουστούν επίσης γνωστά τραγούδια και άλλων αγαπημένων συνθετών, που έχουν γράψει για τους ηρωικούς αγώνες του 1821 των οποίων την μουσική επιμέλεια υπογράφει η Νάνσυ Κανέλλη.

Μαζί τους οι σολίστες μουσικοί

Άγγελος Κουσάκης -κρουστά

Γάσπαρης Μαμμάς-κλαρινέτο

Δημήτρης Κοντονής κιθάρα-μπάσο

Μάνος Κουτσαγγελίδης- κανονάκι

Η συνθέτις στο πιάνο

Ώρα Προσέλευσης :20:00

Ώρα έναρξης: 20:30

Ημέρα εκδήλωσης : Τρίτη  22 Ιουνίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

            Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς: Διονύσου και Μυρσίνης

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds