Δήμος Κηφισιάς

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ»

By  | 

Στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του “Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής Νίκη Γουλανδρή” με θέμα τα “Ελληνικά Αγριολούλουδα”.
Ο διαγωνισμός είχε ως σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν τα αγριολούλουδα της χώρας μας, με ιδιαίτερους στόχους, να εντοπίσουν τα αγριολούλουδα της περιοχής που ζουν και να αποτυπώσουν την ομορφιά της ελληνικής φύσης, να παρατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, να εξοικειωθούν και να παρακολουθήσουν τις αλλαγές στην χλωρίδα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τέλος, να ανακαλύψουν τη βιοποικιλότητα των ελληνικών αγριολούλουδων.
Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της συνιδρύτριας του Μουσείου, Νίκη Γουλανδρή, βραβεύτηκαν συνολικά δώδεκα ταλαντούχοι μαθητές Δημοτικού – τέσσερα παιδιά από τρεις ηλικιακές κατηγορίες (Α’-Β’, Γ’-Δ’ και Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού), από σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Βοιωτίας, της Λέσβου, της Σαντορίνης και της Λευκάδας. Την απονομή των βραβείων έκανε στους μαθητές η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός θεσμοθετείται πλέον από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και θα επαναλαμβάνεται κάθε σχολική χρονιά.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds