ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δήμητρα Κεχαγιά: Ας γίνουμε η γενιά που θα αποκαταστήσει την ηρεμία στη φύση. Μήνυμα της Δημάρχου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

By  | 

Η 5η Ιουνίου, η οποία καθιερώθηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι μία ημερομηνία που θα πρέπει να θυμίζει σε όλους μας τις υποχρεώσεις και τις καθημερινές μας ευθύνες απέναντι στο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.

Η κλιματική αλλαγή, οι φυσικές καταστροφές, οι καύσωνες οι πανδημίες, είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και για το λόγο αυτό, η περαιτέρω επιβίωση και παραμονή στο πλανήτη μας εξαρτάται άμεσα από το πόσο εμείς προστατεύουμε το περιβάλλον.  Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι επιτακτική ανάγκη, να κατανοήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη, που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές, για την αποκατάστασή του.

«Ας οραματιστούμε, ας αναδημιουργήσουμε, ας αποκαταστήσουμε τη φύση», μας προτρέπει ο ΟΗΕ, με το μήνυμα που προσέδωσε φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Είναι το μήνυμα που μας καλεί να ενεργοποιηθούμε προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του φυσικού μας πλούτου και περιβάλλοντος και να πρασινίσουμε και πάλι τις πόλεις που ζούμε.

Στο Δήμο Πεντέλης κάνουμε καθημερινά πράξη αυτήν την προσπάθεια: Με την συνεχή φροντίδα, αναβάθμιση και προστασία των αλσών και δασών μας, με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων μας, με την προσπάθεια μείωσης της εξάρτησης από το πετρέλαιο, με τη συνεχή μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος, με την απόκτηση νέων χώρων και τη δημιουργία περισσότερου πρασίνου, με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού καθαριότητας, με τη συστηματική επαναλειτουργία του οδοκαθαρισμού στην πόλη μας, με την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των βιοαποβλήτων, με την επέκταση της ανακύκλωσης και πολλά ακόμη.

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών και ας γίνουμε η γενιά που θα ξαναφέρει την ηρεμία στη φύση, αποκαθιστώντας την και προστατεύοντάς την.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds