Διάφορα

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ: Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

By  | 

Τα αντιοξειδωτικά είναι πάρα πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας, γιατί όπως μας εξηγεί η αισθητικός-κοσμητολόγος Νίκη Δρόσου, χωρίς αυτά θα είχαμε πολλές ασθένειες αλλά και πρόωρη γήρανση. Τα αντιοξειδωτικά είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τη δημιουργία ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν τους ιστούς μας.

Λόγω της αποτελεσματικότητάς τους, πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται κατά του καρκίνου. Μια από τις πολλές δράσεις που επίσης έχουν τα αντιοξειδωτικά είναι το να σταματούν τη φθορά της επιδερμίδας αλλά και την έντονη κυτταρίτιδα.

Οι καλύτερες πηγές πρόσληψης αντιοξειδωτικών είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Όσο πιο έντονο και σκούρο είναι το χρώμα της τροφής τόσο πιο μεγάλη είναι και η περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά. Αγοράζουμε λοιπόν τα πιο ζωηρόχρωμα, τα πιο λαχταριστά φρούτα και λαχανικά, αυτά που θα μας τραβήξουν το βλέμμα και θα μας προσφέρουν όλες τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Καθώς τα ωμά φρούτα και λαχανικά έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών είναι πολύ σημαντικό να μην μαγειρεύουμε πολύ τις τροφές αυτές.

ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ: Βρίσκονται στο τσάι, στα κόκκινα σταφύλια και το κόκκινο κρασί και σε άλλες τροφές που σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου και με την υγεία του δέρματος. Τις βρίσκουμε επίσης στα βατόμουρα, στις φράουλες, στα ρόδια, στους ξηρούς καρπούς, στα δημητριακά ολικής άλεσης., στη σόγια, στα κρεμμύδια και στα goji berries.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α: Η βιταμίνη αυτή παίζει μεγάλο ρόλο στην επανόρθωση των ιστών και είναι απαραίτητη τόσο για την βελτίωση της όρασης όσο και για ένα υγιές δέρμα. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α είναι το συκώτι, οι γλυκοπατάτες, τα καρόττα, το μάνγκο, τα αβγά, το γάλα και τα goji berries

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C: Οι καλύτερες πηγές αυτής της βιταμίνης είναι τα εσπεριδοειδή, τα goji berries, το μάνγκο,το ακτινίδιο, η παπάγια, οι μαύρες σταφίδες

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε: Είναι ένα πολύ ισχυρό λιποδιαλυτικό αντιοξειδωτικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποθηκευτεί στα κυτταρικά τοιχώματα, έτοιμη για άμεση προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Οι καλύτερες πηγές αυτής της βιταμίνης είναι οι ξηροί καρποί και κυρίως τα αμύγδαλα και τα λαχανικά.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποια αντιοξειδωτικά που είναι πρέπει να λαμβάνουμε έστω και σε μορφή συμπληρώματος. Τέτοια αντιοξειδωτικά είναι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, το Bit Ace, το εκχύλισμα ροδιού, η κουρκουμίνη, το γκίνγκο, το σελήνιο και το συνένζυμο Q10.

Μπορείτε να βρείτε την κ. Νίκη Δρόσου: Εχίνου 18 Νέα Κηφισιά, τηλ. 6945333561

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds