Γειτονικοί Δήμοι

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Δήμο Διονύσου ζήτησε ο Δήμαρχος Γ.Καλαφατέλης από τους Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος & του Τμήματος Ασφαλείας και προανήγγειλε τη σύσταση «Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας»

By  | 

Συνάντηση εφ’όλης της ύλης για θέματα ασφάλειας και παραβατικότητας στο Δήμο Διονύσου,  πραγματοποίησε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, με το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου Νικόλαο Δέδε και το Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ιωάννη Μπαλατσό.

Ο κος Καλαφατέλης επισκέφθηκε τα γραφεία της Αστυνομίας στον Άγιο Στέφανο, συνοδευόμενος από τον Ανώτερο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας εν Αποστρατεία Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, και ζήτησε να ενημερωθεί αναφορικά με τα κρούσματα εγκληματικότητας και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Διονύσου.

Τόσο ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου κος Δέδες όσο και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας κος Μπαλατσός, ενημέρωσαν αναλυτικά το Δήμαρχο για την κατάσταση από πλευράς εγκληματικότητας, χαρακτηρίζοντάς την ελεγχόμενη, σε σχέση πάντα με προηγούμενες χρονικές περιόδους.

Ο Δήμαρχος Διονύσου από την πλευρά του μετέφερε το καθολικό αίτημα των δημοτών για ουσιαστική ενίσχυση της αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα ζήτησε την άυξηση των περιπολιών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, λαμβάνοντας τη δέσμευση από τους δύο Αξιωματικούς ότι μέσα στο ερχόμενο Φθινόπωρο θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση, καθώς αναμένεται η μετάθεση και τοποθέτηση νέων αστυνομικών.

Ο κος Καλαφατέλης ευχαρίστησε τους δύο Διοικητές για την πολύ καλή και στενή συνεργασία τους με το Δήμο αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία αναφορικά με ζητήματα εγκληματικότητας. Επίσης προανήγγειλε την επικείμενη σύσταση «Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας», σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ένα γνωμοδοτικό όργανο το οποίο με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και λειτουργών, είναι αρμόδιο για τη χάραξη μιας αποκεντρωμένης αντιπαραβατικής πολιτικής, με τελικό σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τους δύο Διοικητές κο Νικόλαο Δέδε και Ιωάννη Μπαλατσό, οι οποίοι με ενημέρωσαν αναλυτικά για την κατάσταση στον τομέα της εγκληματικότητας στο Δήμο Διονύσου. Πρώτα απ’όλα θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα, γιατί παρά τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, παρεμβαίνουν αποτελεσματικά όπου υπάρχει συμβάν. Τους παρακάλεσα, και συμφωνήσαμε από κοινού, αυτή η προσπάθεια για καλύτερη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση να ενταθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Έλαβα τη διαβεβαίωση ότι σύντομα η κατάσταση θα μπορέσει να βελτιωθεί, και συγκεκριμένα μόλις ολοκληρωθούν οι αναμενόμενες τοποθετήσεις νέων αστυνομικών. Τους ενημέρωσα επίσης για την πρόθεσή μου να συστήσω ένα “Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας”, το οποίο θα είναι αρμόδιο για τη χάραξη μιας αντιπαραβατικής πολιτικής ειδικά για την τοπική μας κοινωνία, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και λειτουργών αλλά και εκπροσώπου της Αστυνομίας. Ως Δήμος Διονύσου νοιαζόμαστε για την ασφάλεια των πολιτών μας και προσπαθούμε να παρέμβουμε θετικά με όποιο τρόπο μπορούμε. Όλοι μαζί, με συνεργασία, καινοτομία και όραμα, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds