ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σημαντική ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία» για τη συγκέντρωση φαρμάκων για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

By  | 

Γ. Πατούλης: «Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν μαζικά σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την παροχή βοήθειας με 180 κιβώτια φαρμάκων προς τον ασθενή πολίτη»

farmaka 1

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Αγάπης προς το συνάνθρωπο και συμμετείχαν στη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία«.  Κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 7 σημεία της Αττικής  (Άγιος Δημήτριος, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Μαρούσι, Περιστέρι, Χολαργό και Ψυχικό) και σε 3 σημεία σε εθνικό επίπεδο (Άρτα, Λαμία και Ναύπλιο), συγκεντρώθηκαν συνολικά 180 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε το σημείο συγκέντρωσης φαρμάκων στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στον Χολαργό με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία της δράσης και να ευχαριστήσει τους πολίτες για την θετική ανταπόκριση τους.

farmaka 2

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Το Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία, σε επτά σημεία στην Αττική και σε 10 συνολικά σε όλη την Ελλάδα συνεχίζει τη δράση του. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βρίσκονται κοντά σε αυτήν την προσπάθεια. Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν μαζικά σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την παροχή βοήθειας προς τον ασθενή πολίτη. Τους ευχαριστούμε θερμά καθώς η προσφορά τους αυτή δεν είναι εκ του περισσεύματος των φαρμάκων τους, αλλά εκ του περισσεύματος της καρδιάς τους. Ευχαριστούμε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλους όσους συνέβαλλαν προκειμένου να υλοποιηθεί επιτυχώς αυτή η δράση».

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει ιδρυθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τη ΜΚΟ της «Αποστολή» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ). Λειτουργεί με 217 εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, 4 εθελοντές νοσηλευτές, 6 εθελοντές οδοντιάτρους και 8 εθελοντές φαρμακοποιούς, ενώ 32 εθελοντές βρίσκονται στη διοικητική στήριξη. Στεγάζεται στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στον 3ο όροφο και είναι ανοιχτό Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Το Ιατρείο συμβάλει στην  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, αστέγων και οικονομικά εξαθλιωμένων ασθενών.

Στην συγκέντρωση φαρμάκων ανταποκρίνονται συνάνθρωποι μας που έχουν χάσει  τους δικούς τους ανθρώπους και καταθέτουν φάρμακα ακριβά και σπάνια για να σώσουν κάποιον άλλο συνάνθρωπο μας που τα έχει ανάγκη. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που νέοι άνεργοι, ανασφάλιστοι, οικογένειες, μικρά παιδιά ανταποκρίνονται στο κάλεσμα προσφέροντας από το υστέρημα τους ένα ή δύο κουτιά φάρμακα.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds