Άρθρα

Τ(ώρα): Νέο βιβλίο της Χαριτίνης Βαζαίου

By  | 

Χαριτίνη Βαζαίου

Τίτλος: Τ(ώρα)

Επιμέλεια: Γεωργία Κωνσταντέλου

Εκδόσεις IANOS, 2021

ISBN: 978-618-5141-89-9

Σελ. 64

Διαστάσεις: 16,5cm x 24cm

Τιμή: 7.00€

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS το τρίτο βιβλίο της Χαριτίνης Βαζαίου με τίτλο «(Τ)ώρα», σε επιμέλεια Γεωργίας Κωνσταντέλου.

Λίγα λόγια από τη Χαριτίνη Βαζαίου

Το «Τ(ώρα)» αποτελεί την τρίτη ποιητική συλλογή της Χαριτίνης Βαζαίου. Αποστασιοποιημένη πλέον από ανθρώπους και καταστάσεις μύθου, αναγνωρίζει την Ώρα που ωθεί σε μία απόφαση που αιωρείται, παράγει το Ωραίο, διαγράφει τον πόνο και μετουσιώνεται στο Τώρα. Η αναζήτηση της Ώρας -μοναδική για τον καθένα-  αποτυπώνεται σε σαράντα δύο ποιήματα, μαθητεία ωριμότητας, όπως τα αποκαλεί και η ίδια η συγγραφέας. Μέσα από αντιθέσεις και οξύμωρες έννοιες φλερτάρει με την ειρωνεία, συνομιλεί με την ψυχή της, εικονοπλάθει με την πένα και ταξιδεύει για τον επόμενο σταθμό του Ωραίου.

Βιογραφικό

Η αναζήτηση πνευματικής ταυτότητας, μέσα από σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία και μεταπτυχιακό στη διδαχή της αγγλικής γλώσσας, καθόρισε την επαγγελματική μου πορεία και διεύρυνε τον ορίζοντα της εσωτερικής αναζήτησης που μετουσιώθηκε στην Άρση Σιωπής το 2016 (Βʹ έκδοση το 2020), στο Σφραγίδας Μελάνι το 2018 και στο Τ(ώρα) το 2021, ταξίδια που υπηρετούν την πεμπτουσία του «Ωραίου» και της «Ιθάκης».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds