ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Πεύκης δημιούργησαν ένα τραγούδι για τον κορωνοϊό”

By  | 

Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, η θέληση και η επιμονή ξεπερνούν όλα τα εμπόδια. Αυτό θέλουν να δείξουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ειδικού δημοτικού σχολείου Κωφών και  Βαρήκοων Λυκόβρυσης- Πεύκης δημιουργώντας ένα τραγούδι για τον κορωνοϊό μέσα από το οποίο εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Είναι η πρώτη φορά που παιδιά κωφά, βαρήκοα και με κοχλιακό εμφύτευμα ηχογράφησαν  τη φωνή τους και απέδωσαν στην νοηματική γλώσσα τους στίχους του τραγουδιού. Η χαρά και ο ενθουσιασμός που ένιωσαν είναι συναισθήματα απερίγραπτα! Το video είναι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=VjRpfPaMXQk

          Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση άκουσα το τραγούδι και παρακολούθησα το video, που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου της Πεύκης. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την εξαιρετική δημιουργία. Ο Δήμος και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, όπως και γενικότερα τις πρωτοβουλίες των σχολείων του Δήμου μας».

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού και συντονισμού δράσης ήταν η Μαρία Ρουμελιώτη, μουσικός του σχολείου, η οποία συνέθεσε και ενορχήστρωσε το τραγούδι. Τους στίχους τους έγραψαν η  Μαρία Ρουμελιώτη, η  Καλλιόπη Καμπίτη και η Αντωνία Κατρανίδου. Έπαιξαν οι μουσικοί :

ντραμς – Αντώνης  Κακανιάρης

ηλεκτρακουστική κιθάρα – Άκης Μολάκης

μπουζούκι – Γεώργιος Σταματόπουλος

πιάνο & ακορντεόν – Μαρία Ρουμελιώτη

Video & montage: Στραγαλινός  Κωνσταντίνος  & Γεώργιος Σταματόπουλος

Η  Κακανιάρη Ειρήνη  χάρισε  την ζωγραφιά της με τον κορωνοϊό, η οποία αποτελεί φόντο στο βίντεο.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds