ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Προσθήκη για την Βιοκλιματική Αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων υπέβαλε ο Δήμος στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

By  | 

Σε τροποποίηση στο δεύτερο υποέργο της πρότασης χρηματοδότησης, που έχει υποβληθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το οποίο αφορά στην ανάπλαση περιοχών με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, προχώρησε ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης, προκειμένου να προστεθεί σε αυτό ένα νέο σημαντικό έργο, η Βιοκλιματική Αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων.

Πρόκειται για πρόταση που εντάσσεται στον Άξονα ΑΤ 06 «Αστική Αναζωογόνηση» και έχει πρόσθετο προϋπολογισμό 3.732.000€, έτσι ώστε μετά την τροποποίηση ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 5.799.067,00€. Ο συνολικός προϋπολογισμός που υποβλήθηκε από τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης σε αυτή την Πρόκληση (ΑΤ 06) είναι 10.703.957,69€.

Στην προσθήκη προβλέπονται μεταξύ άλλων η ανάπλαση και η ενίσχυση αστικού πρασίνου με παρεμβάσεις στο Πολεοδομικό Κέντρο του Δήμου, η λειτουργική και αισθητική ανάπλαση των χώρων, η μετατροπή των οδών από Αγίας Βαρβάρας και Βρυούλων, η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων με ένταξη βιοκλιματικών περγκολών, η ενίσχυσης της φύτευσης και η αυτόματη άρδευση, η διαπλάτυνση των χώρων όδευσης των πεζών σύμφωνα με προδιαγραφές, η ενίσχυση φωτισμού με στόχο την ανάδειξη και την ασφάλεια κ.α.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ο στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα πνοής στις δύο δημοτικές μας ενότητες. Με αυτή την τροποποίηση εντάσσουμε στην αίτηση χρηματοδότησης ένα ακόμη σημαντικό έργο, την βιοκλιματική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων που συνδέουν το κέντρο της Λυκόβρυσης με το κέντρο της Πεύκης, αλλάζοντας την εικόνα μιας εκτεταμένης περιοχής του Δήμου μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds