ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας. Είναι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους χιλιάδες νεκρούς, αλλά και να αποφύγουμε ανάλογες κτηνωδίες στο μέλλον»


 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε σήμερα Κυριακή 23 Μαΐου, η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ειδικότερα, το πρωί τελέσθηκε παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τα 353.000 θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων από το τουρκικό κράτος.Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, τον βουλευτή Θ. Ρουσόπουλο ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κ. Φλώρο και τον Εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο.
 
Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, οι βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Βασίλειος Βιλιάρδος ως εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης» και Μαρία Απατζίδη  ως εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Αξιώτης, το σύνολο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης.Μετά το πέρας της δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα τιμάμε τα 353.000 αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ένα από τα πιο φρικώδη εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας. Αν και έχουν περάσει 102 χρόνια, οι δράστες αυτού του εγκλήματος δεν έχουν ακόμα διδαχθεί τίποτα από την ιστορία. Ως Έλληνες, αλλά και ως ελεύθεροι άνθρωποι, πολίτες του δημοκρατικού κόσμου, έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας. Είναι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους χιλιάδες νεκρούς, αλλά και να αποφύγουμε ανάλογες κτηνωδίες στο μέλλον».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds