ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Απάντηση του Δήμου Διονύσου στους απαράδεκτους υπαινιγμούς των 3 Παρατάξεων της Μειοψηφίας, για τη διαδικασία προμήθειας Rapid Test

By  | 

Τρεις παρατάξεις της Μειοψηφίας («Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες», «Εύπολις» και «Μαζί για το Διόνυσο») εξέδωσαν τη Δευτέρα 10 Μαΐου Κοινή Ανακοίνωση με θέμα: «Διερεύνηση της διαδικασίας προμήθειας των Rapid Test για το Δήμο Διονύσου».

Η εν λόγω Ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά υιοθετεί την τοποθέτηση του Επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Διόνυσο» Νίκου Κλήμη  στο από 22/4 Δημοτικό Συμβούλιο,  αλλά και τα υπονοούμενα άλλων στελεχών της αντιπολίτευσης σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης, επιχειρεί μέσα από αβάσιμες υποθέσεις, απαράδεκτους υπαινιγμούς και αυθαίρετα συμπεράσματα, να θέσει υπό αμφισβήτηση μία απόλυτα διαφανή και συμφέρουσα διαδικασία για το Δήμο.

Το δήθεν ηθικά μεμπτό και αντιδεοντολογικό, σύμφωνα με τους συντάκτες της  Ανακοίνωσης, είναι ότι  στη Διαδικασία προμήθειας των Rapid Test, την αναγκαιότητα των οποίων ουδείς αμφισβητεί, συμμετείχε και τελικά προκρίθηκε εταιρία συμφερόντων συγγενικού προσώπου του πρώην Αντιδημάρχου Χρήστου Τσεβά.

Δηλαδή, σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, θα έπρεπε υποχρεωτικά όλα τα συγγενικά πρόσωπα των εκλεγμένων Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων να μη  μετέχουν σε καμία Διαδικασία του Δήμου Διονύσου!

Εκτός όμως από την αναίτια και άδικη στοχοποίηση  του κ.Τσεβά, της οικογένειάς του αλλά και μίας εταιρίας του Δήμου Διονύσου που έχει σοβαρή παρουσία στο χώρο των ιατρικών ειδών και αναλωσίμων , οι υπογράφοντες διέπραξαν ένα ακόμη ατόπημα, καταστρατηγώντας κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας.

Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν, μέσω της Ανακοίνωσης, ότι μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στο ΓΕΜΗ, όπως τουλάχιστον  οι ίδιοι ισχυρίζονται, δεν βρήκαν υπαρκτή εταιρία με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» σχετική με ιατρικά αναλώσιμα, παρά μόνο μία εταιρία με αντικείμενο το εμπόριο ρούχων…  Υπονόησαν δηλαδή, ψευδώς, ότι η διαδικασία ήταν «προσυμφωνημένη», καθώς συμμετείχε, κατ’αυτούς, μόνο η εταιρία του συγγενικού προσώπου του κ.Τσεβά!

Μάλιστα για την περίπτωση που ο απαράδεκτος και παντελώς αυθαίρετος ισχυρισμός τους αποδεικνυόταν αβάσιμος -όπως και τελικά συνέβη- άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο λάθους, εάν δεν ήταν σωστή η αναγραφή της επωνυμίας στα πρακτικά της ΟΕ, ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη…

Στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης 11/5 δόθηκαν οι κατάλληλες  απαντήσεις τόσο από τον κ.Τσεβά όσο και από τα στελέχη της Διοίκησης. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν:

1) Η Διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν απόλυτα νόμιμη και διαφανής. Η Δημοτική Αρχή καλεί οποιονδήποτε την αμφισβητεί, να προσφύγει άμεσα στις κατά το Νόμο αρμόδιες Αρχές ζητώντας περαιτέρω διερεύνηση και έλεγχο.

2) Το κόστος προμήθειας των Rapid Test αλλά και η συνοδευτική δειγματοληπτική υπηρεσία (νοσηλευτική υπηρεσία) έχουν οριστεί με ανώτατες τιμές στο ΦΕΚ 5387/Β/7-12-20. Ο Δήμος Διονύσου προμηθεύτηκε  τα προϊόντα και τις αντίστοιχες υπηρεσίες σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες τιμές και ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Επίσης, αυτές είναι οι τρέχουσες τιμές αγοράς που ισχύουν σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα, δεδομένου ότι είναι ευρέως γνωστό ότι το κόστος διενέργειας για κάθε Rapid Test είναι 10 € συν άλλα 10 € που αφορά στη δειγματοληπτική (νοσηλευτική) υπηρεσία, ενώ παρέχεται ακόμη η πρόσθετη διευκόλυνση να καλεί ο Δήμος τους Νοσηλευτές να προσέρχονται κάθε φορά σε σημείο που ο ίδιος ορίζει, σύμφωνα με τις προκύπτουσες ανάγκες και το πρόγραμμα των υπαλλήλων του. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω διαδικασία, που είχε ξεκινήσει αρκετά πριν από τη σύμβαση όταν δεν είχε καθιερωθεί ακόμη πλαφόν ανώτατης τιμής, εξασφάλιζε μειωμένες τιμές σε σχέση με τις ισχύουσες εκείνη την περίοδο τιμές της αγοράς.  

3) Η εταιρία  με την επωνυμία ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε όχι μόνο είναι υπαρκτή αλλά δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια στον ιατρικό χώρο.

Όπως προκύπτει από τα πιο πάνω, οι συντάκτες της Ανακοίνωσης είναι έκθετοι αλλά και υπόλογοι για τις ανακρίβειες ή τις μισές αλήθειες που αναπαρήγαγαν δημόσια.

Η σημερινή Διοίκηση οφείλει να ενημερώνει τους δημότες για τα πραγματικά περιστατικά, απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραπληροφόρησης ή δημιουργίας εντυπώσεων για πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη.

Σε κάθε περίπτωση, η αξιοπιστία όλων μας, Διοίκησης και Παρατάξεων της Μειοψηφίας,  κρίνεται καθημερινά και θα αξιολογηθεί στο τέλος της δημοτικής θητείας από τους πολίτες.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds