Διάφορα

Ανάπτυξη του Γραπτού Λόγου / Για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄Δημοτικού σε μορφή e-book

By  | 

γράφει η Ιωάννα Δημητριάδου Ειδική Παιδαγωγός με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και στις Μαθησιακές Δυσκολίες.

https://upbility.gr/Το e-book «Ανάπτυξη του Γραπτού Λόγου / Για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού« είναι ένα βιβλίο το οποίο υποστηρίζει τη διαφοροποιημένη διδασκαλία, καθώς η θεματολογία του στηρίζεται στην ύλη της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Περιέχει άρθρα με διαφορετική θεματολογία, όπως για την οικογένεια, τη σημασία της φιλίας, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τα ζώα, τα ατυχήματα, τον πόλεμο και την ειρήνη, όπου ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να διαβάσει, να επεξεργαστεί, να αναπτύξει την κριτική του σκέψη, να μπει στη θέση του ήρωα και να φτιάξει δικά του κείμενα με παρόμοια θεματολογία. Περιέχει ασκήσεις εμπλουτισμού λεξιλογίου, καθώς και δραστηριότητες με όλα τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα των συγκεκριμένων τάξεων, που βοηθούν τον μαθητή να γράφει εκθέσεις, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο λεξιλόγιο, τη σωστή ορθογραφία των λέξεων και σύνταξη προτάσεων και κειμένων. Κατόπιν, το παρόν βιβλίο περιέχει και ασκήσεις που υποστηρίζουν την καλλιγραφία, έτσι ώστε ο μαθητής να εξασκεί τη γραφή του, να ενισχυθεί η ταχύτητα γραφής και να βελτιωθεί η ορθογραφία του.

Το e-book «Ανάπτυξη του Γραπτού Λόγου / Για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού«https://upbility.gr/ μπορεί να δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια σε έναν μαθητή με δυσκολίες, να αγαπήσει τη συγγραφή και μάθει να γράφει σωστές και δομημένες εκθέσεις.  Συγχρόνως μέσα από την πλούσια εικονογράφηση και τα διαδραστικά παιχνίδια, εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του και διορθώνει το θεματικό και καταληκτικό κομμάτι των λέξεων, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ορθογραφία του.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΙΩΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΟΥ

Είναι Ειδική Παιδαγωγός με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και στις Μαθησιακές δυσκολίες. Είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Educational Psychology, πανεπιστήμιο Sheffield Hallam και μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εκπαίδευση παιδιών με Δυσλεξία, πανεπιστήμιο του Wales Swansea. Είναι πιστοποιημένη Orton-Gillingham Practitioner και στη μεθοδολογία του Synthetic Phonics (University of New York). Είναι εκπαιδευμένη στη μεθοδολογία της Ronit Bird και του Orton-Gillingham (Marilyn Wardrop) για τη Δυσαριθμησία. Έχει πιστοποιητικό επάρκειας του ¨Αθηνά Τέστ¨ και του ¨Μέταφων Τέστ¨. Είναι μέλος του British Dyslexia Association. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, webinars, workshops και courses που αφορούν την αξιολόγηση και εκπαίδευση παιδιών με δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσαναγνωσία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, Δ.Ε.Π.-Υ, καθώς και για θέματα που αφορούν την οπτικοποίηση και την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Αρθρογραφεί σε διάφορους διαδικτυακούς ιστότοπους και είναι εισηγήτρια σε webinars και σεμινάρια. Είναι επόπτρια σε Ειδικούς Παιδαγωγούς και συγγραφέας εξειδικευμένων βιβλίων με υλικό παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους με Δυσλεξία και Μαθησιακές δυσκολίες. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds