Άρθρα

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»

By  | 

Πραγματικά δεν ξέρω εάν αυτή η μέρα θα έπρεπε να είναι ημέρα γιορτής ή ενημέρωσης (awareness day).. Μητρότητα.. Κανείς δεν σε προετοιμάζει για αυτόν τον ρόλο.. ίσα ίσα ίσως σε παραπλανούν λίγο οι ταινίες, οι τέλειες διαφημίσεις, τα παραμύθια, η κοινωνία.. και ξαφνικά από γυναίκα γίνεσαι μητέρα.. και ο ρόλος αυτός έρχεται για να σου «σκεπάσει» κάθε άλλη σου υπόσταση.. αυτή της γυναίκας, της κόρης, της σεξουαλικής συντρόφου, της εργαζόμενης… και κανείς δεν σου λέει ότι είσαι ακόμα εσύ.. ότι πρέπει να παραμείνεις «βράχος» στις αξίες, στα ιδανικά και στα όνειρα σου.. ότι είσαι ακόμα η γυναίκα πριν το παιδί.. αλλά είναι τόσο δύσκολο να το θυμάσαι αυτό ανάμεσα στο χάος που φέρνει μαζί της η μητρότητα.. την αγωνία, το άγχος, την ευθύνη, την ισοπέδωση του εγωισμού σου και όλες τις πρακτικές και ψυχολογικές απαιτήσεις.

Η ολοκλήρωση μιας γυναίκας δεν έγκειται (μόνο) στη μητρότητα. Είναι ίσως μια από τις μορφές που μπορεί να έχει η ολοκλήρωση ή η ευτυχία για τις γυναίκες που το επιλέγουν.. αλλά δεν έρχεται έτσι απλά αυτή η ολοκλήρωση.. δεν έρχεται πάντα χωρίς προσπάθεια.. δεν έρχεται πάντα όπως το θέλεις.. όταν κρατάς το παιδί σου για πρώτη φορά.. δεν νιώθεις πάντα ολοκληρωμένη όταν κάθε σου απόφαση λαμβάνεται πλέον αλλιώς.. και ήρθε επιτέλους η ώρα να μιλήσουμε για τη γυναίκα πίσω από τη μητέρα.. μια συζήτηση που θεωρούνταν για χρόνια ακατάλληλη και έκανε τη μητρότητα ένα ταξίδι απόλυτης μοναξιάς… είμαι ευτυχισμένη που έχω μια υπέροχη κόρη, είμαι ευγνώμων που έχω μια υπέροχη μητέρα και νιώθω δυνατή που έχω γύρω μου γυναίκες που μου θυμίζουν ότι η μητρότητα είναι ένας ακόμα ρόλος, μια επιλογή και όχι το σημείο που ξεκινάνε και τελειώνουν τα πάντα για τη γυναίκα.. Η σκέψη μου σήμερα αλλά και κάθε μέρα είναι μαζί με κάθε γυναίκα που είναι, θέλει να γίνει, δεν κατάφερε ακόμη, προσπαθεί ή είναι μητέρα αλλά μετράει μια απώλεια.. Σε βλέπουμε, σε ακούμε, είμαστε εδώ και είμαστε όλες μαζί♥️ #yperoxesgynaikes

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds