ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο 🦉📚| Ψηφιακή Βιβλιοθήκη | θέμα: « Η Λογοτεχνία εξηγεί την Επιστήμη »

By  | 

Η Πόλυ ΜΗΛΙΩΡΗ, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος, στο πλαίσιο του Κύκλου Μαθημάτων «ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ» στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς, παρουσιάζει το θέμα:

« Η Λογοτεχνία εξηγεί την Επιστήμη »

Λίγα λόγια για το θέμα από την ίδια:

«Αν δε μπορείς να το εξηγήσεις, διηγήσου το», είναι μια από τις συμβουλές της ψυχοθεραπείας. Αυτή υπήρξε και η άρρητη αρχή της Λογοτεχνίας εδώ και πολλούς, πολλούς αιώνες. ‘Ετσι, γεννήθηκε η Ποίηση, η Πεζογραφία, το Θέατρο, αλλά και η νέα Τέχνη της Αφήγησης, που χαρακτήρισε τον 20ο αιώνα, ο Κινηματογράφος: Από την ανάγκη του ανθρώπου να καταλάβει – να εξηγήσει – τον γύρω του, αλλά και τον μέσα του, κόσμο. Από την ανάγκη του να βάλει σε μια τάξη τις αιτίες και τα αποτελέσματα των συμβάντων, ώστε να αποκτήσουν την καθαρότητα, που οι επιστήμες θα έδιναν αργότερα, ώστε η ζωή να αποκτήσει νόημα. Μια προσπάθεια να παρακολουθήσουμε το πώς η Λογοτεχνία «εξηγεί» διαχρονικά τις Επιστήμες είναι αυτή η ομιλία.

Από την ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς.

Καλή Απόλαυση,

Μαρία – Χριστίνα ΤΣΙΑΜΑ

Υπεύθυνη για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς

Δείτε την ομιλία στον παρακάτω σύνδεσμο:

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds