ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Μητέρας

By  | 

Η σημερινή ημέρα είναι μία ευκαιρία να τιμήσουμε αλλά και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλες τις βιολογικές μητέρες αλλά και τις μητέρες «της καρδιάς», αυτές τις αφανείς ηρωίδες, που με μεγαλείο, αυταπάρνηση και άδολη αγάπη στέκονται δίπλα στα παιδιά και τα εγγόνια τους, ακλόνητα και χωρίς διαπραγμάτευση.

Η αναγνώριση της προσφοράς, της ανιδιοτελούς αγάπης, της αφοσίωσης και των θυσιών της Μητέρας, είναι η ελάχιστη πράξη τιμής προς αυτήν. Πρόκειται για το ιερό πρόσωπο και το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής. Με αυτοθυσία και καθημερινές υπερβάσεις, αποτελεί τον στυλοβάτη της κοινωνίας μας.

Όχι μία, αλλά όλες οι ημέρες είναι αφιερωμένες στη Μητέρα, τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή κάθε ανθρώπου, που τον περιβάλλει με την αγάπη και τη στοργή της από την πρώτη στιγμή που βλέπει το φως της ζωής μέχρι και την τελευταία πνοή του.

Δυστυχώς και φέτος γιορτάζουμε την ημέρα της μητέρας στις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας, συνθήκες που καθιστούν ακόμα πιο σύνθετο τον ρόλο της. Η μητέρα αποτελεί τη βάση και τον πυλώνα μιας οικογένειας. Είναι σημείο αναφοράς και οφείλουμε να τη στηρίζουμε, με ουσιαστικές πράξεις και όχι με ευχολόγια. Προτεραιότητά μας στην Περιφέρεια Αττική είναι η στήριξη του θεσμού της οικογένειας με συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις. 

Οφείλουμε να σταθούμε  δίπλα τους, να τις υποστηρίξουμε έμπρακτα και ενεργά, διευκολύνοντας το δύσκολο έργο τους, στην παρούσα  δύσκολη πραγματικότητα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε, με κάθε τρόπο δίπλα σε κάθε γυναίκα που επιτελεί το πιο αξιόλογο, δια βίου λειτούργημα.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds