ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ξεκινά κυκλοφοριακή μελέτη ο Δήμος Πεντέλης

By  | 

Δήμητρα Κεχαγιά: Ενισχύουμε τις μετακινήσεις πεζών και ποδηλάτων

Υπεγράφη μετά από τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του αναδόχου μελετητή για την εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμου.

Η μελέτη εντάσσεται στη στρατηγική που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη, την υιοθέτηση νέων τρόπων μετακίνησης, τη βελτίωση της κυκλοφορίας πολιτών, ποδηλάτων και οχημάτων στο Δήμο Πεντέλης, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και συγκεκριμένα:

  • Τη βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας, της εξυπηρέτησης και της ασφάλειας των πεζών και άλλων ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου και του δικτύου των πεζοδρομίων του Δήμου.
  • Τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε κρίσιμα σημεία του δικτύου, ο επανέλεγχος της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης και της Φωτεινής Σηματοδότησης
  • Την ολοκληρωμένη διαχείριση του καθεστώτος στάθμευσης κατοίκων και επισκεπτών,
  • Την  εισαγωγή της χρήσης του ποδηλάτου στις μετακινήσεις στην πόλη και των αντίστοιχων υποδομών
  • Τη βελτίωση της λειτουργίας του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που πρέπει να ενισχύσουμε ως κοινωνία τις μετακινήσεις πεζών και ποδηλάτων, τις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να έχουμε οφέλη στη δημόσια υγεία και στη μείωση ενέργειας. Θέλουμε να βελτιώσουμε προς την κατεύθυνση αυτή τις συνθήκες τις κυκλοφορίας στην πόλη.

Έτσι μετά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που ολοκληρώνεται, ακολουθεί άμεσα το επόμενο βήμα, μια κυκλοφοριακή μελέτη που θα υποδείξει τις βελτιώσεις που απαιτούνται για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Συνεχίζουμε τα εφαρμόζουμε πιστά το προεκλογικό μας πρόγραμμα, με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds