Διάφορα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

By  | 

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΚΑΡΦΙΛΝΤ

Ο Τζιμ Ντέιβις είναι ο πατέρας του Γκάρφιλντ. Ο Ντέιβις είχε αρχικά σκεφτεί ως πρωταγωνιστή τον Τζον , μάλιστα ήταν τόσο σίγουρος που έδωσε το όνομά του στα αρχικά σχέδια που έστειλε στην τοπική εφημερίδα. Ο τότε όμως, επικεφαλής σχεδιαστής της εταιρίας για την οποία δούλευε τότε ο Ντέιβις, τον παρότρυνε να στρέψει την προσοχή του στον γάτο. Ετσι λοιπόν ο … γάτος έγινε από κομπάρσος πρωταγωνιστής!!!

Ο Ντέιβις βάφτισε τον γάτο Γκάρφιλντ από το όνομα του παππού του Τζιμ που ονομαζόταν έτσι . Ο παππούς με την σειρά του είχε πάρει το όνομά του από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέιμς Γκάρφιλντ. Τι τον επηρέασε να σχεδιάσει έναν γάτο που έγινε διάσημος; Φυσικά τα προσωπικά του βιώματα!!! Ο Τζιμ Ντέιβις μεγάλωσε σε μια φάρμα στην επαρχία της Ιντιάνα στις ΗΠΑ. Εκεί ζούσε με τους γονείς, το νεότερο αδερφό του και περίπου 25 γάτες !!! Συχνά έπρεπε να μένει μέσα στο σπίτι γιατί έπασχε από άσθμα. Και έτσι, για να περνά την ώρα του, σχεδίαζε γάτες!

Μέχρι σήμερα, ο Τζιμ έχει όλη την «υψηλή»  επίβλεψη και τα πνευματικά δικαιώματα του Γκάρφιλντ αλλά μια επίλεκτη ομάδα έχει αναλάβει τον καθημερινό σχεδιασμό. Ο Γκάρφιλντ είναι το κόμικ που έχει καταγραφεί στο ρεκόρ Γκίνες για την ταυτόχρονη κυκλοφορία του σε πολλές χώρες με πάνω από 200 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα. Επίσης, τα κέρδη από τα παράγωγα προϊόντα που έχουν το σκίτσο του γάτου (μπλουζάκια, καπέλα, λούτρινα παιχνίδια, αντικείμενα) αποφέρουν τεράστια κέρδη λόγω πωλήσεων.

Ο Γκάρφιλντ, ο Τζον και η παρέα τους ζουν και αυτοί στην Ιντιάνα εκεί που μένει και ο σχεδιαστής τους.  Ο πατέρας του όμως δηλώνει ότι αυτό που θέλει να περάσει στον κόσμο είναι ότι ο Γκάρφιλντ είναι ένας χαρακτήρας «παγκόσμιος», χωρίς φυλή ή εθνικότητα, ούτε νέος ούτε γέρος –απλώς ένας γάτος που αγαπά το φαγητό και τον ύπνο- που λέει και κάνει όλα αυτά που θα ήθελαν να πουν και να κάνουν όλοι αν ήξεραν ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες.

Ο Γκάρφιλντ παραμένει ένας στρουμπουλός γάτος που του αρέσει να τρώει λαζάνια με τυρί που λατρεύει, χωρίς να νοιάζεται για τα πρότυπα, και που απλά θέλει να καλοπερνάει.

Ο Γκάρφιλντ, στα 42 του χρόνια, παραμένει μέχρι σήμερα ο πιο διάσημος γάτος του κόσμου!!!



Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds