Γειτονικοί Δήμοι

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή της πράξης εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Σωρός-Τύμβος-Μαρμαράδικα» για αξιοποίηση των ακίνητων & εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης

By  | 

Αίσιο τέλος για εκκρεμότητα δεκαετιών – Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε


Θ. Αμπατζόγλου: Με συντονισμένες προσπάθειες τηρήσαμε την υπόσχεσή μας και επιλύσαμε πρόβλημα που κρατούσε σε ομηρία εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του Κάτω Σωρού

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 από τον Δήμο Αμαρουσίου η μεταγραφή της Πράξης Εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Σωρός-Τύμβος-Μαρμαράδικα» στην τηρούμενη βάση του κτηματολογίου (αρ πρωτ. 2641/27-7-2020), σε συνέχεια του επιτυχούς προκαταρκτικού ελέγχου που είχε πραγματοποιηθεί από το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» για τη δυνατότητα καταχώρησής της.

Η διαδικασία αυτή αφορά τη μεταγραφή 417 ακινήτων εξασφαλίζοντας την δυνατότητα αξιοποίησής τους από τους ιδιοκτήτες τους ως εντός σχεδίου οικοδομήσιμα οικόπεδα.

Αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδίου στην περιοχή, διασφαλίζονται 135 στρέμματα για δρόμους, 51 στρέμματα για κοινόχρηστους χώρους, 18,7 στρέμματα για κοινωφελείς χώρους.

Επιπρόσθετα εξασφαλίζονται 16,9 στρέμματα ως τράπεζα γης του Δήμου για την αποκατάσταση ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών εντός των ορίων του Δήμου.

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να ενημερώσουν το έντυπο Ε9 της Εφορίας, αναφορικά με τις αλλαγές που προκύπτουν στα ακίνητά τους έως τον Μάιο του προσεχούς έτους.

Σημειώνεται πως εκκρεμεί η μεταγραφή της Πράξης Εφαρμογής ενός μικρού τμήματος στα νότια της περιοχής του Κάτω Σωρού η οποία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020. Με αφορμή τη μεταγραφή της πράξης εφαρμογής του Κάτω Σωρού, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη. Με συντονισμένες προσπάθειες τηρήσαμε την υπόσχεσή μας και επιλύσαμε πρόβλημα που κρατούσε σε ομηρία εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του Κάτω Σωρού. Χωρίς πολλά λόγια και με μεθοδικότητα καταφέραμε αυτό που ήταν εκκρεμότητα δεκαετιών. Με αυτή την κίνηση δεν τακτοποιούνται μόνο οι ιδιοκτησίες του Κάτω Σωρού αλλά οριοθετούνται μεγάλες εκτάσεις για δρόμους, κοινόχρηστους & κοινωφελείς χώρους. Αναβαθμίζεται στο σύνολό της η περιοχή και συνεπώς όλο το Μαρούσι. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω την υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας για την αποτελεσματικότητά της, τον Σύλλογο των κατοίκων της περιοχής και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία διαχρονικά. Με την ίδια βούληση συνεχίζουμε και για τις άλλες ανάλογες περιπτώσεις στις υπόλοιπες μεγάλες γειτονιές της πόλης μας».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds