ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ανακατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων σε κεντρικά σημεία του Δήμου Πεντέλης

By  | 

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακατασκευής και συντήρησης παλαιών πεζοδρομίων σε κεντρικά σημεία της πόλης, με έντονα προβλήματα και φθορές που δημιουργούν κίνδυνο για τους πεζούς.

Ειδικότερα στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

Η ανακατασκευή πεζοδρομίων σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου εμφανίζονται έντονα προβλήματα και φθορές, συγκεκριμένα στα παρακάτω σημεία:

  • Λ. Παπανδρέου (από την συμβολή των οδών Λ. Παπανδρέου, Π. Τσαλδάρη και Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό Δεληγιάννη) στην Δ.Κ. Μελισσίων.
  • Λ. Πηγής (από την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό 17ης Νοεμβρίου) στην Δ. Κ. Μελισσίων.
  • Περιμετρικά και επί της Πλατείας Νέας Πεντέλης στην Δ.Κ. Νέας Πεντέλης.
  • 28ης Οκτωβρίου (από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Προφήτη Ηλία) στην Δ. Κ. Νέας Πεντέλης.
  • Περιμετρικά και επί της Πλατείας Αγίας Τριάδος στην Δ.Κ. Πεντέλης.
  • Τοπικές συντηρήσεις πεζοδρομίων σε σημεία τα οποία έχουν υποδειχθεί από δημότες

Συμπληρωματικές παρεμβάσεις σε σημεία που υπάρχει έντονη φθορά και θα διαπιστωθούν κατά την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών

Το έργο έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2020, ο χρόνος υλοποίησης θα είναι οκτώ (8) μήνες, η δαπάνη των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 73.585,96€ και χρηματοδοτείται από Ιδίους Πόρους του Δήμου Πεντέλης.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Η βελτίωση της καθημερινότητας και της κυκλοφορίας στην πόλη είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του προγράμματός μας.  Ξεκινήσαμε τις επισκευές των πεζοδρομίων που χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκαταστήσουμε φθορές που εμποδίζουν την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στους πεζούς.  Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για τη μεθοδική εργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Εκπονούμε και νέα μελέτη που θα αποτυπώνει το σχεδιασμό για τη δημιουργία και νέων πεζοδρομίων στην πόλη που θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό μας για καλύτερες συνθήκες περιπάτου και κυκλοφορίας στην πόλη.  Στόχος μας είναι μετά τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν τα πεζοδρόμια στην πόλη να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων και άρα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης Άγγελος Παλαιοδήμος από την πλευρά του δήλωσε:

«H προτεραιότητα στην ασφαλή κίνηση των πεζών και η βελτίωση της προσβασιμότητας συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχιστεί με ένα ακόμα μεγαλύτερο έργο ανάπλασης και συντήρησης των πεζοδρομίων της πόλης μας, προϋπολογισμού 700.000 €,  το οποίο ήδη έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2021, η μελέτη του οποίου είναι ήδη σε εξέλιξη. Ευχαριστώ θερμά όλους τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας που παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας δίνουν τον καλύτερο του εαυτό παράγοντας πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο μας».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds