Διάφορα

Κουλούρια Βανίλιας με αμύγδαλα

By  | 

Υλικά

  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα φιλέ
  • 175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 2 βανίλιες
  • 25 γρ. (2 κουτ. σούπας) μέλι 
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους αυγού
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το πικραμύγδαλο για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το αυγό, τους κρόκους και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.
Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για μια ώρα.
Πλάθετε κουλουράκια, τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με αυγό, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

πηγή:sintages-jotis.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds