Μόδα

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ

By  | 

Γράφει: η Αγγελική Μεταξά και η Χριστίνα- Άννα Φωτιάδη

Φωτογραφίζει: ο Λουτριώτης Ευάγγελος

Ταλέντο, ομορφιά, φινέτσα, σεμνότητα, ήθος. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα χαρακτηρίζουν την ηθοποιό Ελισάβετ Μουτάφη. Βρεθήκαμε ένα ζεστό μεσημέρι του Ιουλίου, στο ατελιέ του θείου της Μάκη Τσέλιου, που πλέον έχει αναλάβει η ίδια και μας μίλησε για όλα.

Πώς είναι η Ελισάβετ Μουτάφη σήμερα;

Είμαι καλά και σε φάση ανοίγματος ενός νέου παράθυρου για μένα. Ναι μεν δεν είναι κάτι καινούριο και πρωτόγνωρο, αλλά μαθαίνω πιο πρακτικά πλέον κάποια πράγματα σε σχέση με τους πελάτες όπως πχ. να διαχειρίζομαι την σελίδα του Instagram και να μαθαίνω το e-shop. Δεν τα πήγαινα πολύ καλά με όλα αυτά, τώρα λοιπόν μαθαίνω περισσότερα!

Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να »μπαίνει» σε διαφορετικούς ρόλους σε πολύ μικρό διάστημα;

Μετά από κάποια χρόνια, γίνεται αυτόματα. Δεν είναι κάτι δύσκολο, υπάρχει ο μηχανισμός μέσα σου πια. Εκτός αυτού, βοηθάει πολύ και ο χώρος που βρίσκομαι κάθε φορά. Μόλις μπω στο θέατρο, έρχεται αυτόματα ο θεατρικός ρόλος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πλατώ όπου γίνονται τα γυρίσματα.

Ποιος ρόλος σας έχει δυσκολέψει περισσότερο στην μέχρι τώρα πορεία  σας;

Όλοι με έχουν δυσκολέψει και όλοι δεν με έχουν δυσκολέψει. Δηλαδή όλοι έχουν το ενδιαφέρον τους, σε όλους ανακαλύπτεις πράγματα πιο κοντά και πιο μακριά από αυτό που πραγματικά  είσαι, δουλεύεις πολύ με το ένστικτο, με τη φαντασία και με τον εαυτό σου. 

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ

Ποιος ρόλος από όσους έχετε υποδυθεί μέχρι τώρα είναι πιο… Ελισάβετ Μουτάφη; ( πιο κοντά στον χαρακτήρα).

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Σίγουρα όμως ξεχωρίζω ρόλους. Όπως τη Βαρβάρα, στο »Μάνα, Μητέρα, Μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου  με την Ντίνα Κώνστα, την Blanche στο Σταυρό του Νότου του Καββαδία, τον ρόλο μου ως »Ελένη» στο »Μετράω Στιγμές» του Ν. Κουτελιδάκη  και βέβαια την Έντα Γκάμπλερ. Σίγουρα όμως μου ταιριάζουν οι πιο «δραματικοί» ρόλοι.

Υπάρχει κάποιος ρόλος συγκεκριμένος που θα θέλατε πολύ να υποδυθείτε;

Θα ήθελα πάρα πολύ να παίξω σε αρχαία τραγωδία. Μου έγινε δύο φορές η πρόταση από τον Θέμη Μουμουλίδη, μία φορά να παίξω την Ελένη στις Τρωάδες και μία να παίξω την Κλυταιμνήστρα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα. Τη μία φορά συνέπεσε με τον γάμο μου και τη δεύτερη είχα υπερκόπωση. Ελπίζω όμως ότι θα μου ξαναγίνει πρόταση!

Έχετε μια κλασσική φυσική ομορφιά, αυτό έπαιξε ρόλο στις επιλογές των ρόλων σας; Πόσο εύκολο είναι να τσαλακώσετε την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω  για χάρη ενός ρόλου; (να βγείτε από το comfort zone και να τολμήσετε  εντελώς διαφορετικά πράγματα;)

Μέχρι τώρα έχω παίξει πολύ ετερόκλητα πράγματα και νιώθω πολύ τυχερή που τα έχω κάνει γιατί μου αρέσει πολύ να τσαλακώνομαι.

Αυτή την χρονιά δεν κάνατε τηλεόραση. Ήταν συνειδητή επιλογή;  

Όχι, δεν ήταν. Είχα κλείσει να παίξω στο Open σε μία σειρά Κυπριακής παραγωγής, που τα γυρίσματα θα ήταν εδώ στην Ελλάδα αλλά για διάφορους λόγους η σειρά δεν έγινε. Όταν αποδέχτηκα αυτή την πρόταση, αρνήθηκα για χάρη της κάποιες άλλες προτάσεις. Τελικά έμεινα εκτός τηλεόρασης αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο που το έχει η δουλειά μας.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ

«Όμορφη Πόλη» με …διακοπή λόγω κορωνοϊού. Πόσο δύσκολο ήταν μακριά από το θέατρο η περίοδος αυτή και γενικότερα για τους καλλιτέχνες;

Ήταν αρκετά δύσκολο γιατί οι ηθοποιοί ζούμε από το θέατρο. Έχουμε την ανάγκη να δημιουργούμε όπως έχει και το κοινό την ανάγκη να ξεφεύγει, μέσα από το θέατρο, από όλα όσα  το απασχολεί στην καθημερινότητά του.

Η περίοδος του κορωνοϊού ήταν…θετική ή αρνητική εμπειρία; Πως την βιώσατε; Σας βγήκε σε δημιουργικότητα ή νιώσατε «παγιδευμένη»;

Ένιωσα αρκετά παγιδευμένη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και στιγμές δημιουργικότητας. Έμεινα, όμως, σπίτι πολύ συνειδητά γιατί έτσι έπρεπε να γίνει. Μου βγήκαν νεύρα, κούραση αλλά έπρεπε να το κάνω γιατί είμαι υπεύθυνη.

«Μάρνι μια τρελή συμμορία» πως ήταν η εμπειρία να «δανείσετε» τη φωνή σας σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων;

Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία και μου άρεσε πολύ που δεν με αναγνώριζαν. Εκτός από τον βασικό ρόλο που είχα, έκανα και διάφορους άλλους δανείζοντας την φωνή μου την οποία δεν αναγνώριζαν! Νιώθω πολύ περήφανη που το έκανα και θα το ξανάκανα ευχαρίστως.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ

Πόση καλλιτεχνική ελευθερία και αληθινή ελευθερία έκφρασης πιστεύετε ότι υπάρχει στις μέρες μας;

Πιστεύω ότι υπάρχει ελευθερία έκφρασης και αυτά που μας εμποδίζουν είναι άλλοι παράγοντες, κυρίως πρακτικοί και οικονομικοί ώστε να εκφραστούμε.

Πρόσφατα ξεκινήσατε μια νέα δραστηριότητα. Είστε πλέον και επιχειρηματίας. Πόσο εύκολο είναι να συνδυαστούν πλέον οι δύο σας ιδιότητες; Αυτή της ηθοποιού και αυτή της επιχειρηματία;

Δύσκολο αλλά ταυτόχρονα δημιουργικό και ευχάριστο. Θα συνδυαστούν όμορφα γιατί η μόδα είναι τέχνη! Έχω άγχος, δεν μπορώ να το κρύψω γιατί είναι ένα μεγάλο βάρος το όνομα της επιχείρησης  ( Μάκης Τσέλιος) αλλά είμαι αισιόδοξη.

Από τη συλλογή ρούχων του Makis Tselios Atelier

«Όταν αγαπάω πράγματα τα κάνω ταυτόχρονα, δεν αφήνω κάτι που μου αρέσει». Είχατε πει σε συνέντευξή σας . Προλαβαίνετε; Επειδή τώρα προστέθηκε στην ζωή σας το ατελιέ, μια επιτυχημένη επιχείρηση που είναι ένα challenge για εσάς;

Μέχρι τώρα το παλεύω και λέω ότι με δουλειά και την βοήθεια των δικών μου ανθρώπων θα τα καταφέρω.

Όσον αφορά το κομμάτι του ατελιέ, θα συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο ή θα υπάρξει αέρας ανανέωσης και αλλαγής;

Συνεχίζουμε στο ίδιο στυλ, κρατώντας την  ποιότητα αλλά και τις προσιτές τιμές στα ρούχα μας τόσο στην γυναικεία όσο και στην ανδρική σειρά. Υπάρχουν όμως εκτός από τα κομμάτια  Prêt-à-Porter και ρούχα haute couture που είναι μοναδικά.

Είχατε πει παλιότερα ότι μεγαλώσατε μέσα στο ατελιέ.  Φανταζόσασταν ότι κάποια μέρα θα ήσασταν εσείς στα ηνία;

Από τον Μάιο πήρα τα κλειδιά και έχω αναλάβει το ατελιέ επισήμως. Μεγάλωσα εδώ μέσα. Η μητέρα μου, ο θείος μου, οι δικοί μου άνθρωποι ήταν εδώ και αισθάνομαι οικεία. Τριγυρνούσα από παιδί μέσα στα υφάσματα, τα ρούχα. Πάντα μου άρεσε και μου αρέσει η λάμψη, η ομορφιά, τα χρώματα, τα καλά υλικά.

MAKIS TSELIOS ATELIER

Πώς ονειρεύεστε τη νέα εποχή του Makis Tselios Atelier;

Ήδη ετοιμάζουμε μια επίδειξη για να ανακοινωθεί και πιο »επίσημα» η »συνεργασία» με τον θείο μου. Μια επίδειξη που θα έχει λάμψη, χρώματα, άσπρο και μαύρο, αγάπη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Σκέφτεστε να κάνετε κάποια σειρά ρούχων με την υπογραφή σας ;

Είμαι μαζί με τον θείο μου, μαθαίνω, έχω ήδη ρούχα με δική μου επιμέλεια αλλά η υπογραφή δεν παίζει κανέναν ρόλο, όλα είναι Makis Tselios.

Εξυπηρετείτε εσείς η ίδια τους πελάτες, πιο εύκολοι πελάτες είναι οι άντρες ή οι γυναίκες; 

Όσο είμαι εδώ τους εξυπηρετώ εγώ. Τον χειμώνα που θα έχω γυρίσματα ή πρόβες, μοιραία η παρουσία μου θα περιοριστεί λίγο.  Δεν υπάρχει διαφορά, όλοι είναι καλοί και ευγενικοί μαζί μου. Η γνώμη μου είναι ότι ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μπορεί να δοκιμάζει το ρούχο πριν το αγοράσει εκτός κι αν μένει μακριά και υπάρχουν πρακτικοί λόγοι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΣΕΙΡΑ MAKIS TSELIOS ATELIER

Πόσο μπορεί το ντύσιμο και το styling να αλλάξει την εικόνα της γυναίκας και να επηρεάσει τον χαρακτήρα της;

Είναι μια αμφίδρομη σχέση κατά την γνώμη μου. Τα ρούχα αλλάζουν την ψυχολογία μιας γυναίκας και η γυναίκα επηρεάζεται από τα ρούχα που φοράει φτάνει να της ταιριάζουν και να μην την «φοράνε».

Η προσωπική σας επιλογή σε ρούχα, είναι τα περισσότερα με υπογραφή ΤΣΕΛΙΟΣ ή αν σας αρέσει δεν δίνετε σημασία στο brandname;

Τα περισσότερα είναι Makis Tselios αλλά έχω και πολλά τζην που αγαπώ.

 Γυναικεία και ανδρικά ρούχα αλλά και ρούχα sur mesure υψηλής ραπτικής.Πόσο προσιτά είναι; Οι ελληνίδες έχουν κάποια κιλάκια, δεν είναι όλες μοντέλα και τα πρότυπα που μας επιβάλει η μόδα δεν ταιριάζει σε όλες. Μια γυναίκα πιο γήινη, βρίσκει ρούχα στο νουμερό της;

MAKIS TSELIOS ATELIER

Κατηγορηματικά ΝΑΙ!!! Βρίσκει ρούχα σε όλα τα μεγέθη, από τις πιο αδύνατες ως τις πιο plus size γυναίκες. Δεν απευθυνόμαστε  μόνο σε γυναίκες με αναλογίες μοντέλου απευθυνόμαστε σε όλες!

Ποια είναι η γνώμη σας για το fashion revolution greece;Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή των ρούχων μας και τι πρέπει να προσέχουμε στις συνθέσεις;Συμφωνείτε με το κομμάτι της «ηθικής» για την κατασκευή ενός ρούχου;

Ναι, συμφωνώ ότι πρέπει να προσέχουμε τα υλικά, τις συνθήκες εργασίας και γενικότερα το ηθικό κομμάτι πρέπει να υπάρχει παντού στην ζωή μας

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζετε το ατελιέ, την υποκριτική (σε θέατρο ή σειρά) και την συζυγική ζωή; Έχετε χρόνο ή νιώθετε ότι δεν σας φτάνει η μέρα;

Έχετε χρόνο για την Ελισάβετ;

Δεν είναι εύκολο αλλά το προσπαθώ! Είναι μέρες που βρίσκω χρόνο για την Ελισάβετ, άλλες λίγο, άλλες περισσότερο, άλλες αρκετά, άλλες πάλι καθόλου. Πολλές φορές και το να διαβάσω απλά τον ρόλο μου είναι χρόνος για μένα.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ

Τι σας ηρεμεί, σας χαλαρώνει μετά από μια κουραστική μέρα;

Το καλοκαίρι με χαλαρώνει το θερινό σινεμά! Μια ταινία με τον σύζυγο μου, η αίσθηση της ξενοιασιάς, η ηρεμία να μην σκέφτομαι τίποτα κάποιες στιγμές, το far niente, να μην κάνω απολύτως τίποτα και να είμαι ξαπλωμένη στον καναπέ μου να κοιτάζω το …κενό.

Τι θα μπορούσε να σας «βγάλει από τα ρούχα σας»; Να σας εξοργίσει;

Αρχικά η ασυνέπεια σε όλα τα επίπεδα: στην εργασία, στις προσωπικές σχέσεις. Μετά όλοι και όλα τα «δήθεν» και η αγένεια!

Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας στο μέλλον;  Κάνετε σχέδια ή θεωρείτε ότι η ζωή είναι αυτή που μας οδηγεί τελικά;

Η ζωή είναι αυτή που μας οδηγεί αλλά με την δική μας κατεύθυνση, δεν τα αφήνουμε όλα στην τύχη. Από την άλλη μπορεί να κάνεις ένα σωρό σχέδια και να μην πραγματοποιηθούν λόγω καταστάσεων-συγκυριών κλπ

Τα σχέδια σας για την επόμενη σαιζόν ποια είναι;

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και κορωνοϊού επιτρέποντος, θα συνεχίσουμε με την «Όμορφη Πόλη» στο θέατρο. ‘Έχουμε κλείσει  στο Μέγαρο Μουσικής τον Ιανουάριο καθώς και στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο, είχαμε κανονίσει περιοδεία στην Αμερική αλλά ακυρώθηκε λόγω καταστάσεων όμως πιστεύω ότι τηλεοπτικά και θεατρικά θα βρίσκομαι παρούσα.

Αν ήταν να επιλέξετε ένα από όλες τις ιδιότητες σας, ποια θα ήταν;

Δεν ξεχωρίζω, όλες θα έλεγα, απλά πρώτη επιλογή θα έβαζα Ηθοποιός.

Ολόκληρη τη σειρά ρούχων του Makis Tselios Atelier μπορείτε να βρείτε:https://www.makistselios.gr/ ή στην Ηρακλείτου 6 στο Κολωνάκι.


Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds