ΒΙΒΛΙΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ

By  | 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Πριν τα οχτώ μου χρόνια, ονειρευόμουν συχνά πως ήμουν αυτό το σχεδόν διάφανο κορίτσι που στεκόταν στην άκρη της γης μ’ ένα ζευγάρι λευκές φτερούγες στην πλάτη. Πριν τα οχτώ μου χρόνια, δεν έπεφτα σε γκρεμούς.

Η Αμαλία περνάει πολλά χρόνια της ζωής της ως νεκροζώντανη, μην μπορώντας να χαρεί τίποτα, βουλιάζοντας όλο και περισσότερο στο μαύρο σκοτάδι του νου της. Στα δεκαέξι της πια χρόνια, την ηλικία στην οποία βρίσκεται όταν ξεκινάει η ιστορία, δυο γεγονότα θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στον αγώνα της να κρατηθεί στη ζωή. Το ένα είναι η γνωριμία της με ένα μικρό αγόρι, τον Ορφέα, και τη μητέρα του. Το άλλο είναι η ενασχόλησή της με τη φωτογραφική τέχνη και η διοχέτευση των συναισθημάτων της σε αυτή. Τι έχει συμβεί στην Αμαλία; H μητέρα της Αμαλίας, έχοντας ζήσει μια δύσκολη παιδική ηλικία και έναν αποτυχημένο γάμο με έναν αλκοολικό άντρα –τον πατέρα της Αμαλίας–, ρίχνει όλες τις ελπίδες της για μια καλύτερη ζωή στον νέο της σύντροφο. Ο νέος της σύντροφος πληροί όλες τις προϋποθέσεις του ιδανικού συντρόφου ή έτσι επιλέγει εκείνη να τον βλέπει. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν παιδεραστή ο οποίος βιάζει την Αμαλία από τα 8 της χρόνια μέχρι τα 16.

Πώς προχωράς όταν η ουλή έχει γίνει μέρος του εαυτού σου; Όταν η άνοιξη δε λέει να ακολουθήσει τον αέναο χειμώνα σου; Όταν το να ξεχάσεις δε φαίνεται και δε γίνεται να είναι επιλογή;

Η βραβευμένη συγγραφέας Άντρη Αντωνίου καταπιάνεται με ένα πολύ τολμηρό θέμα, τη σεξουαλική κακοποίηση προέφηβης, και το δουλεύει εξαίρετα, με το μοναδικό αφηγηματικό χάρισμα που διαθέτει. Με καταβυθίσεις και αναδύσεις στο είναι της ηρωίδας, με σκοτεινές και φωτεινές στιγμές, σκιές και ρωγμές, αναμνήσεις ζοφερές και προσπάθειες ανασύνταξης. Ένα αληθινό όσο και αρμονικό μυθιστόρημα.

Η Άντρη Αντωνίου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1980. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και εργάζεται ως δασκάλα. Έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Κύπρου για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους και έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου Κύπρου και Ελλάδας, των Λογοτεχνικών Βραβείων του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης και των Βραβείων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 2017 το όνομά της συμπεριελήφθη στη λίστα των «Aarhus39», μιας λίστας 39 νέων Ευρωπαίων υποσχόμενων συγγραφέων. Κυκλοφορούν τα βιβλία της: Μπελαδομαγνήτης (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2012), Πηνελόπη (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2013), Καρδιά πάνω σε ρόδες (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016), Το καλοκαίρι που μεγάλωσα (Εκδόσεις Κέδρος, 2017), Από τους τέσσερις ο τέταρτος (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2017), Βοήθεια! (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2017), Πού πήγε το γέλιο σου, Ορσαλία; (Εκδόσεις Πατάκη, 2018), Ζωή ανάποδα (Εκδόσεις Πατάκη, 2018), Εβδομηντάχρονη ετών 10 (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2018) και Πώς να μη σας ερωτευτεί ο κολλητός σας (Εκδόσεις Πατάκη, 2019).

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και τα βιβλία της μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://antriantoniou.com/

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ                        

ΣΕΛΙΔΕΣ: 112                                               ΣΧΗΜΑ: 14Χ21

ISBN: 978-960-16-9213-5ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2021, Λ.Τ. 6,60 €

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds