ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Μέτρα του Δήμου Χαλανδρίου για την ομαλή λειτουργία των Λυκείων

By  | 

Ο Δήμος Χαλανδρίου συμμεριζόμενος τον προβληματισμό και την ανησυχία των μελών της σχολικής κοινότητας, λόγω της επαναλειτουργίας των Λυκείων με μοναδικό πρόσθετο μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, φρόντισε να ληφθούν όλα τα μέτρα αρμοδιότητάς του για την επιστροφή στην δια ζώσης διδασκαλία.

Τα σχολεία του Χαλανδρίου είναι πλήρως εφοδιασμένα με  όλα τα απαραίτητα μέσα υγιεινής και ατομικής προστασίας. Σε συνεχή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων έχει ληφθεί μέριμνα για τον έλεγχο όλων των εργαζομένων ακόμα και του προσωπικού που δεν έχει συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα των selftest.

Η καθαριότητα των Λυκείων ενισχύεται σε καθημερινή βάση (2 τουλάχιστον καθαρίστριες σε κάθε Λύκειο/ΕΠΑΛ), ενώ πραγματοποιούνται προληπτικές απολυμάνσεις όπου παρίσταται ανάγκη για λόγους υγειoνομικής ασφάλειας.

«Τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ επαναλειτουργούν από τις 12 Απριλίου με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και με μοναδικό πρόσθετο μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα από την Πολιτεία, ειδικά στην παρούσα φάση έξαρσης της πανδημίας. Πρωτίστως να γίνουν ολιγομελή τμήματα με αραίωση μαθητών, με πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και πρόσθετου βοηθητικού προσωπικού, όπως άλλωστε είχαμε ζητήσει και ως Δημοτικό Συμβούλιο με το από 8 Σεπτεμβρίου 2020 ψήφισμά μας», υποστήριξε η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου.

«Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, ιδιαίτερα σε εκείνους που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις», πρόσθεσε η κ. Αθανασάτου.   

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds