Δήμος Κηφισιάς

ΣΤΑ 930 RAPID TESTS COVID -12 ΘΕΤΙΚΑ

By  | 

Για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού διοργανώθηκε στον Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ΔΩΡΕΑΝ RAPID TESTS COVID, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Νέας Κηφισιάς.

Διενεργήθηκαν 930 rapid tests και προέκυψαν 12 θετικά.  Τα αποτελέσματα της Κυριακής, στο συγκεκριμένο μεγάλο δείγμα έδειξαν χαμηλό βαθμό θετικότητας. Τα αρνητικά αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι ήταν θετικοί στο ιό ενημερώθηκαν μέσω τηλεφώνου και τους δόθηκαν κι οι απαραίτητες οδηγίες.

Η ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία διενέργειας των tests, μετά και την έκκληση του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη καθώς οικογένειες, πολίτες και νέοι επέλεξαν να συμμετάσχουν στη δράση για τη διακοπή της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Παρά τη μεγάλη προσέλευση, οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν γρήγορα καθώς η διαδικασία εξέτασης διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και προσφέρει διάγνωση χρήσιμη για τους ίδιους τους εξεταζόμενους αλλά και για την Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Εποπτείας Μέτρων κατά του κορονοϊού Ευάγγελος Αυλήτης επόπτευσαν τη διαδικασία και συζήτησαν με τους πολίτες για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, τον εμβολισμό και τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Ο Δήμος Κηφισιάς ευχαριστεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκε τον Δήμο μας, τους υπαλλήλους του Τμήματος Κοινωνικού Σχεδιασμού και την υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Μίνα Σωτηροπούλου, που οργάνωσαν υποδειγματικά και με τάξη τη δράση καθώς επίσης τις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Ύδρευσης, τη Δημοτική Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία  για τη συνδρομή τους.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds