Δήμος Κηφισιάς

ΤΡΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΤΑ BEST CITY AWARDS

By  | 

Tρία αργυρά βραβεία απέσπασε ο Δήμος Κηφισιάς στα Best City Awards 2020, με δύο έργα ανάπλασης, και με ένα έργο προσβασιμότητας. Η τριπλή βράβευση του Δήμου μας, ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο εν μέσω πανδημίας καταδεικνύει τη συστηματική δουλειά που γίνεται από τους εργαζομένους και τους αιρετούς για τη βελτίωση και ανάπλαση των υποδομών.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε:

«Ο Δήμος Κηφισιάς ευχαριστεί τον θεσμό των  Best City Awards 2020 για τα τρία silver βραβεία με τα οποία μας τίμησε. Η έγχρωμη διακοσμητική σταμπωτή άσφαλτος στο κέντρο της πόλης, οι ειδικοί νέοι κάδοι για τους εμποδιζόμενους συμπολίτες μας και η πανάρχαια διαχρονική ελληνική σοφία με τα δελφικά παραγγέλματα στην πλατεία Πλατάνου. Μόνιμο καθήκον και μέλημα μας είναι η βελτίωση του δημοσίου χώρου, η αναβάθμιση του και οι αναπλάσεις».

Silver βραβείο στην κατηγορία «Έργα Ανάπλασης» για το έργο ανάπλασης του Παραδοσιακού Κέντρου Κηφισιάς με οικολογικό ανάγλυφο οδόστρωμα


Ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε στην ανάπλαση του παραδοσιακού-εμπορικού κέντρου της Κηφισιάς. Κύρια εργασία ήταν η αποκατάσταση του οδοστρώματος, με μια πρωτοποριακή μέθοδο διακόσμησης της ασφάλτου. Η νέα άσφαλτος διακρίνεται για την σταθερότητα της, ενώ δεν απαιτείται συχνή συντήρησή της. Το κέντρο της Κηφισιάς με το μεγάλο αυτό έργο απέκτησε την αναγκαία προσβασιμότητα  η οποία διευκολύνει τους  πολίτες και τονώνει την αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα. Οι κυβόλιθοι που αφαιρέθηκαν, αξιοποιήθηκαν  ως υλικά δευτέρας χρήσης σε αστικά περάσματα και δρόμους περιπάτου συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων.


Οι δρόμοι που έγιναν παρεμβάσεις αναπτύσσονται γύρω από τον πυρήνα της πλατείας Πλατάνου. Η οδός Κασσαβέτη, αποτελεί την καρδιά της αγοράς. Οι οδοί Κολοκοτρώνη, Παπαδιαμάντη, Παναγίτσας, Αργυροπούλου κ.α φιλοξενούν τα πιο γνωστό εμπορικά καταστήματα, όμορφα καφέ και εστιατόρια σε καλαίσθητα κτήρια και με έντονη παρουσία πρασίνου. Στον λόφο του  Αγίου Δημητρίου (Κυριαζή, Αγίων Θεοδώρων, Δροσίνη) τα μικρά και ιδιαίτερα μαγαζιά ενισχύουν τη γραφικότητα του τοπίου. 


Silver βραβείο στην κατηγορία «Έργα Ανάπλασης» για τη δημιουργία φιλοσοφικού πάρκου με Δελφικά Παραγγέλματα

Βασικό μέλημα της ανάπλασης της πλατείας πάνω από το Alsos Parking  στον Δήμο Κηφισιάς δεν ήταν μόνο η αισθητική ανάδειξη της αλλά η δημιουργία ενός χώρου Πολιτισμού, Τέχνης και Παιδείας!
Δελφικά Παραγγέλματα των Επτά Σοφών της αρχαιότητας, που χαράχτηκαν στους τοίχους του μαντείου των Δελφών προκειμένου να εντυπωθούν για πάντα στη συλλογική συνείδηση των πολιτών, αναβιώνουν στην συγκεκριμένη πλατεία. Από τους τοίχους του μαντείου των Δελφών έρχονται στην Κηφισιά ως πανελλήνιες αξίες του Ελληνισμού και ως οδοδείχτες για επιστροφή στις ρίζες μας!
Πρόκειται για μια πολύτιμη κληρονομιά γνώσης και σοφίας για τις επερχόμενες γενεές, που μπορούμε όλοι μας να την επισκεφτούμε καθώς βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο. Έξι (6) μαρμάρινες στήλες φιλοξενούν (36) Δελφικά Παραγγέλματα  και διακοσμούν το όμορφο αυτό σημείο της Κηφισιάς.
Το έργο ήταν ιδέα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρου Ζαπάντη και υλοποιήθηκε με την επίβλεψή του. 

Silver βραβείο στην κατηγορία «Προσβασιμότητα» για τη τοποθέτηση οικολογικών κάδων ΑΜΕΑ


Καινούργιοι κάδοι ανακύκλωσης και σύμμεικτων απορριμμάτων, ειδικοί και για άτομα με αναπηρία, τοποθετήθηκαν σε σημεία του Δήμου Κηφισιάς. 
Οι εν λόγω κάδοι είναι συνδεδεμένοι με ειδικό  σύστημα, ώστε να ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού από άτομα με αναπηρίες ενώ παράλληλα είναι και οικολογικοί λόγω της λειτουργίας τους με ρεύμα από φωτοβολταϊκά πάνελ. 


Σύμφωνα με τα  τεχνικά τους χαρακτηριστικά η  όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ενώ μέσω ειδικού αυτοματισμού που ενεργοποιεί το σύστημα μόνο κατά την χρήση εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας. 


Στον Θεσμό των Best City Awards, ο οποίος διοργανώνεται για 4η χρονιά από την Boussias, συμμετείχαν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιμελητήρια, Επιστημονικοί Φορείς και Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκαν  δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις Ελληνικές πόλεις, αναδεικνύοντας τις αξίες της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds