Άρθρα

59η Διεθνής Καλλιτεχνική Έκθεση της Biennale Βενετίας 2022 – Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

By  | 
Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 68 του νόμου 4481/2017, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου για την εθνική συμμετοχή στην 59η Διεθνή Καλλιτεχνική Έκθεση της Biennale Βενετίας, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 23 Απριλίου έως 27 Νοεμβρίου του 2022.  
Προτάσεις μπορούν να υποβάλλουν:
α) επιμελητές, ιστορικοί τέχνης, τεχνοκριτικοί και θεωρητικοί τέχνης με εμπειρία στην οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων από κοινού με καλλιτέχνες και β) καλλιτέχνες από κοινού με τους ανωτέρω. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο (συνημ.), το οποίο πρέπει να συνοδεύεται από οπτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή με τα προτεινόμενα έργα και την παρουσίασή τους στον χώρο του ελληνικού περιπτέρου. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 31η Μαΐου 2021, ημέρα Δευτέρα, ώρα 14:00.

Οι προτάσεις αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: demsp@culture.gr. Το μέγεθος των αρχείων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 18 MB.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των συντελεστών και η συνοπτική περιγραφή των προτάσεων που θα υποβληθούν θα δημοσιοποιηθούν στον σχετικό ιστότοπο του ΥΠΠΟΑ (http://greeceatvenice.culture.gr/).
Η αξιολόγηση των προτάσεων και η γνωμοδότηση για την τελική επιλογή θα γίνει από άμισθη 7μελή Eπιτροπή που θα απαρτίζεται από:
– Έναν καθηγητή οποιασδήποτε βαθμίδας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ή του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ (εκ περιτροπής) βάσει του άρθρου 68 του νόμου 4481/2017
– Έναν καθηγητή οποιασδήποτε βαθμίδας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (εκ περιτροπής) βάσει του άρθρου 68 του νόμου 4481/2017
– Έναν εκπρόσωπο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – Έναν εκπρόσωπο του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης
– Έναν εκπρόσωπο της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου
– Έναν εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος
– Έναν εκπρόσωπο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης – Ελληνικό Τμήμα (AICA HELLAS)

Οι καθηγητές και οι εκπρόσωποι υποδεικνύονται από τους ανωτέρω φορείς. Ο πρόεδρος της Επιτροπής εκλέγεται από τα μέλη της. Με την απόφαση συγκρότησης της Επιτροπής ορίζεται υπάλληλος της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ που εκτελεί χρέη γραμματέα της Επιτροπής.
Οι συντελεστές της εθνικής συμμετοχής (καλλιτέχνης/-ες και επιμελητής/-ές) επιλέγονται ύστερα από πρόταση της Επιτροπής, με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού που δημοσιοποιείται μέχρι το τέλος Ιουλίου τού προηγούμενου της διοργάνωσης έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού / Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Σχεδίου (Ρεθύμνου 1 – Αθήνα, τηλ. 210.8201725, 210.8201723, 210.8201734, 210.8201728).
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Γιατρομανωλάκης

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds