ΒΙΒΛΙΟ

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΧΑΡΤΑΣ

By  | 

από το Ίδρυμα Ωνάση

»Ένα παιδικό βιβλίο μας ξεναγεί στα μυστικά της Χάρτας του Ρήγα. Κατεβάστε το δωρεάν στο https://www.onassis.org/…/digital-material-a-journey…Τι μύθους και σύμβολα κρύβει ο χάρτης που φτιάχτηκε για να υποκινήσει τον ξεσηκωμό των Ελλήνων; Η συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση, εμπνέεται από την ηρωική ιστορία του Ρήγα Βελεστινλή και δημιουργεί μια νέα ψηφιακή έκδοση για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Ο μικρός Ρήγας, λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση, τολμά να σκεφτεί ελεύθερα και αποφασίζει να αναλάβει δράση. Για να πετύχει τον στόχο του, συλλαμβάνει την ιδέα να κατασκευάσει μια μεγάλη Χάρτα με μυστικά σύμβολα. Άραγε, θα καταφέρει να ξυπνήσει το λιοντάρι που κρύβεται μέσα στην ψυχή των υπόδουλων Ελλήνων;Μάθετε τη συνέχεια στο βιβλίο αλλά και στην εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που το συνοδεύει, και δείτε να ζωντανεύουν σε τρισδιάστατη μορφή 14 σύμβολα της Χάρτας του Ρήγα.

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλία 1821-2021 / Initiative 1821-2021, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – ΓΑΚ και το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς – Cartographic Heritage Archives

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds