ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Έναρξη διαδικτυακού σεμιναρίου με την ηθοποιό , σκηνοθέτη και συγγραφέα Άννα Αδριανού , «Θέατρο – Μια τέχνη που θεραπεύει».

By  | 

Από την απαρχή των πρωτόγονων πολιτισμών η αναπαράσταση και η μίμηση υπήρχε έμφυτη σαν σπόρος μέσα στο DNA των ανθρώπινων πλασμάτων, συνυφασμένο με την πίστη τους στην ύπαρξη των θεών, στην ύπαρξη δηλαδή ενός ανώτερου πνευματικού κόσμου, πέρα από τον υλικό, από τον οποίο εξαρτώνταν και με τον οποίο αναζητούσαν επαφή, διευρύνοντας την συνείδησή τους. Έτσι και το θέατρο γεννήθηκε από αυτή την βαθύτερη ψυχική ανάγκη του ατομικού αλλά και συλλογικού υποσυνείδητου να επικοινωνήσει με τους ανώτερους πνευματικούς και ηθικούς νόμους της ζωής και να εξερευνήσει τα μυστήρια της ύπαρξης . Έτσι γεννήθηκαν οι μαγικές τελετές αλλά και η αρχή της αρχαίας τραγωδίας σαν μια πράξη «σπουδαία και τελεία». Από όλα τα ζώα ίσως μόνο ο άνθρωπος έχει αυτή την ικανότητα να μιμείται και να αναπαριστά την ζωή. Και μέσα από την μίμηση και την αναπαράσταση να μελετάει, να εξερευνά, να κρίνει και τελικά να συναντά τον βαθύτερο εαυτό του. Γι΄αυτό το θέατρο δεν είναι μόνο μια τέχνη αλλά και μια μαθητεία, ένα είδος βαθιάς ψυχανάλυσης, καθώς προσπαθώντας να προσεγγίσουμε και να κατασκευάσουμε έναν ψεύτικο ήρωα, επιστρατεύουμε μυστικές πτυχές του εαυτού μας, ανακαλύπτουμε τα κοινά μας σημεία με τον ρόλο και βρίσκουμε την δική μας αλήθεια. Μια αλήθεια που ίσως δεν τολμούσαμε πριν να αντιμετωπίσουμε. Αυτή την εξερεύνηση της ψυχής μέσα από την Τέχνη του θεάτρου επιχειρεί να καταδείξει και να αναπτύξει αυτό το σεμινάριο υποστηρίζοντας κι αποδεικνύοντας ότι η Υποκριτική είναι μια απόλυτα θεραπευτική τέχνη που μας βοηθάει να γνωρίσουμε την δική μας ψυχή και τελικά να την θεραπεύσουμε. Διάρκεια σεμιναρίου:
4 δίωρες συναντήσεις
1)Δευτέρα 12/4
2)Δευτέρα 19/4
3)Δευτέρα 26/4
4)Δευτέρα 10/5
Ώρες 19.00 – 21.00Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 6946 105520 έως τις 8/4.

Διοργανωτής: +αίσθημα

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds