ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

«Ο Θεός και το 1821»: Διαδικτυακή Εκδήλωση στο κανάλι YouTube του Δήμου Διονύσου, την Πέμπτη 8/4 στις 7:30 μ.μ.

By  | 

Ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Ο Θεός και το 1821: Η σχέση της Χριστιανικής Πίστης με την Ελληνική Επανάσταση» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω livestreaming στο κανάλι YouTube  του Δήμου Διονύσου στο σύνδεσμο https://bit.ly/3rORdSh

Στη συζήτηση την οποία θα παρουσιάσει και θα συντονίσει η κ.Λίλη Θεοδώρου, θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι:

κ.Ηλίας Οικονόμου, Ομότιμος Καθηγητής, πρώην Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Το θείο στον λόγο και την πράξη των Ελλήνων κατά την Εθνεγερσία».
κ.Γιώργος Καραμπελιάς, Συγγραφέας, Εκδότης: «Οι ρίζες της Επανάστασης του’21».
κ.Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ.Παντείου Πανεπιστημίου, Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Πειραιά: «Η λαϊκή πρόσληψη του θείου στους Αγωνιστές».
π.Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, Προϊστάμενος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου & Υπ.Δρ.Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ: «Η συμβολή των Νεομαρτύρων στον Αγώνα του Έθνους».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ακόμη ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Νίκος Καρυστινός.

Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους πολίτες προς τους συμμετέχοντες, μέσω email που θα δοθεί την ώρα της συζήτησης.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds