Δήμος Κηφισιάς

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ

By  | 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ ¨Προνόη¨, με τη Σχολή Κοινωνικών Λειτουργών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών, επανεκκινήσαμε από τις 19/3/2021 την υποδοχή τους.
Η πανδημία του covid-19, είχε σταματήσει την Πρακτική Άσκηση των Κοινωνικών Λειτουργών στο Κέντρο μας, που εδώ και 15 χρόνια υλοποιούταν απρόσκοπτα.
Με μεγάλη χαρά στις 19//3/2021 υποδεχθήκαμε τους πρώτους 25 φοιτητές στην πλατφόρμα του zoom! Οι φοιτητές ήταν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και μας μετέφεραν την ανακούφισή τους, που κατάφεραν να ξαναμπούν στους ρυθμούς της πρακτικής άσκησης. Την ενημέρωση πραγματοποίησε η Βασιλική Αλεξάκη, Επιστημονικό Στέλεχος-Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας και Ζεύγους από το Κ.Π «Προνόη».
Σε συνεργασία με τους φοιτητές θα προγραμματίσουμε συναντήσεις σε μικρότερες ομάδες δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, με σεβασμό στην τήρηση των μέτρων για αντιμετώπιση του Covid-19, προκειμένου να συμβάλλουμε στην επίτευξη της Πρακτικής τους Άσκησης.
Στην Πρακτική Άσκηση στο Κ.Π «Προνόη» , οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία:
 Να εξασκηθούν στο επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού
 Να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση για το έργο της Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.
Την ευθύνη για την Πρακτική Άσκηση των Κοινωνικών Λειτουργών στο Κ.Π «Προνόη» έχουν τα Επιστημονικά Στελέχη και Κοινωνικοί Λειτουργοί, Αρχοντούλα Αλεξάκη- Αναστασοπούλου και Βασιλική Αλεξάκη.
Στην απόφαση μας να συμμετέχουμε και να υποστηρίξουμε την Πρακτική Άσκηση των Κοινωνικών Λειτουργών στην παρούσα περίοδο, συνέβαλε η πίστη όλων των μελών της Διεπιστημονικής Ομάδας και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΠ «Προνόη», ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε τους νέους επιστήμονες να επιτύχουν την ολοκλήρωση των σπουδών τους και να τους ενσταλάξουμε την ελπίδα, ότι παρά τις οποίες δυσκολίες, η ζωή μπορεί να φροντίζεται για να συνεχιστεί!
Ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Κοινωνικών Λειτουργών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την εμπιστοσύνη και ειδικότερα τις καθηγήτριες: κ. Κοντογιάννη Ελένη, Συντονίστρια, κ.Λαμπροπούλου Βένη, Μέλος και τον καθηγητή κ.Χατζηπέμου Θεολόγο, Μέλος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2108082673, στο e-mail:info@pronoi.org.gr και στην ιστοσελίδα: www.pronoi.org.gr

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds