Δήμος Κηφισιάς

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

By  | 

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα γιορτάζει και τιμά τα 200 χρόνια της επανάστασης από το 1821. Στο πλαίσιο αυτό τα δημοτικά της χώρας εξιστορούν τα γεγονότα (τοπικής) ιστορίας, τι έγινε δηλαδή το 1821.

Η κατηγορία #Scratch​​​ Advanced απευθύνεται σε παιδιά 8-15 ετών και τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ομάδες των 2-6 ατόμων τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στο σχεδιασμό animation και στη δημιουργία εικονικών αυτοματισμών.

Με σεβασμό στην ιστορία, οδηγό τη φαντασία τους και βοηθό τον Καραγκιόζη, οι μαθητές σχεδιάζουν φιγούρες της Ελληνικής Επανάστασης και τις προγραμματίζουν με τηλεχειρισμό, ώστε να κινούνται ταυτόχρονα και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον, συνθέτοντας έτσι μία διασκεδαστική ψηφιακή παράσταση!

Η Ομάδα Προγραμματισμού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Δάσκαλο Ρομποτικής, έφτιαξαν ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά, με θέμα την Επανάσταση του 1821. To link του παιχνιδιού είναι το ακόλουθο: https://scratch.mit.edu/projects/5039…​ Για το χειρισμό των παιχνιδιών, χρησιμοποιείστε: Το πλοίο του Κανάρη: Space=κίνηση, Πάνω & Κάτω βελάκια για κατεύθυνση. Φιλική Εταιρεία: Ξάνθος: Βελάκια (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά) Τσακάλωφ: 1 =δεξιά, 5=πάνω, 3=αριστερά, 0=κάτω Σκουφάς: 8=πάνω, 4=αριστερά, 6=δεξιά, 2=κάτω

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds