Θέατρο

KENTΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΘΥΜΕΛΗ» : ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ

By  | 

KENTΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ   «ΘΥΜΕΛΗ»  τηλ./φαξ: 210-8657677 www.thymelitheater.com                       e-mail: thymelitheater@gmail.com

Αξιότιμοι Κύριοι,

το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» συμπληρώνει φέτος 41 χρόνια (1980-2021) αδιάλειπτης καλλιτεχνικής πορείας με κύριο γνώμονα την ποιότητα, τη συνέπεια και το ήθος. Ιδρυτές  της ΘΥΜΕΛΗΣ  η πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτης και θιασάρχης  Έλλη Βοζικιάδου και ο διακεκριμένος αρχιμουσικός της Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και συνθέτης Διονύσης Κούτσης. Το θέατρό μας εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνει πλούσια πολιτιστική δράση (Κεντρική – Παιδική Σκηνή, εκπαιδευτικές παραστάσεις για μαθητές α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, σεμινάρια, διαλέξεις κ.α.) και αποτελεί ορμητήριο για περιοδείες τις χειμερινές και θερινές περιόδους.

Συνεχίζοντας την παράδοση και με αγάπη στον πολιτισμό σας παρουσιάζουμε επετειακή πρόταση πολιτιστικής συνεργασίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Η προτεινόμενη παράσταση είναι:

«ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ», μουσικοθεατρική παράσταση (συναυλία και ποιητική βραδιά) με διακεκριμένους καλλιτέχνες (τραγουδιστές, ηθοποιούς και μουσικούς). Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση

Με εκτίμηση, η διευθύντρια του θεάτρου Λόρνα Κούτση

Συντελεστές:

Κείμενα, επιμέλεια και επιλογή ποιημάτων:

Μαρία Συμεών

Ενορχήστρωση/διεύθυνση ορχήστρας: Θάνος Γεωργουλάς

Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια: Λόρνα Κούτση

Σκηνικά: Χαράλαμπος Σεπεντζής

Επιμέλεια και δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού:

Λόρνα Κούτση – Γιάννης Χαρανάς

Φωτισμοί – Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Μπέσσας

Κεντρικοί ερμηνευτές συναυλίας:

Λόρνα –  Μπάμπης Βελισσάριος.

Απαγγέλλουν οι ηθοποιοί:

Μαρία Συμεών – Γιάννης Λεβέντης

Παίζουν οι μουσικοί:

Μαρίνος Κωστόπουλος: πιάνο

Γιώργος Παχής: μπουζούκι, τζουράς, μπαγλαμάς, λαούτο, τόμπρα

Θάνος Γεωργουλάς:  πνευστά

Γιάννης Απόδιακος: κιθάρα

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ», συμμετέχοντας στον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 παρουσιάζει μια πλούσια μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα με τη συμμετοχή διακεκριμένων τραγουδιστών, ηθοποιών και μουσικών. Η  παράσταση έχει εορταστικό και νοσταλγικό χαρακτήρα, με ιστορικές αφηγήσεις από το ένδοξο έπος του 1821 που πλαισιώνονται από μια εξαιρετική επιλογή ποιημάτων των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών (Κ. Παλαμάς, Οδ. Ελύτης, Γ. Σεφέρης, Α. Σικελιανός, Γ. Ρίτσος, Κ. Βάρναλης, Α. Βαλαωρίτης κ.α.) σε συνδυασμό με γνωστά, αγαπημένα τραγούδια παραδοσιακά αλλά κυρίως σύγχρονα που γράφτηκαν από σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Πλέσσα, Γ. Μαρκόπουλο, Σ. Ξαρχάκο, Σ. Σπανουδάκη, Δ. Λάγιο, Λ. Παπαδόπουλο, Ν. Γκάτσο Μ. Λοΐζο, Α. Καλδάρα, Σ. Κουγιουμτζή, Πυθαγόρα, Θ. Σακελλαρίδη, Μ. Τραϊφόρο, Λ. Κηλαϊδόνη, Χ. Λεοντή, Μ. Ευθυμιάδη κ.α.) και τραγουδήθηκαν από μεγάλες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου (Ν. Ξυλούρη, Γ. Νταλάρα, Σ. Βέμπο, Μ. Μητσιά, Χ. Αλεξίου, Α. Καλογιάννη, Μ. Φαραντούρη κ.α.). Την παράσταση συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκειά της οπτικοακουστικό υλικό από μεγάλη οθόνη προβολής στην οποία  «παρελαύνουν» όλοι οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό της εποχής. Μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο σε ελληνίδες ηρωίδες του 1821 (Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Δέσπω κλπ) καθώς και στον καθοριστικό ρόλο της Ελληνίδας στα χρόνια της σκλαβιάς αλλά και στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό.

Διάρκεια: 150’

Σε περίπτωση παράτασης της απαγόρευσης διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω covid-19 εναλλακτικά υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης της παράστασης μέσω live streaming σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο, κατόπιν συνεννόησης.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds