ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Τι πρέπει να ξέρετε για τους νέους κάδους απορριμμάτων

By  | 

Ο Δήμος μας υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαριότητας και διαχείρισης αποβλήτων με στόχο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθαριότητας προς τους πολίτες και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, ξεκίνησε η τοποθέτηση 360 νέων κάδων σε διάφορα σημεία του Δήμου. Οι καινούριοι κάδοι αντικαθιστούν παλιότερους και φθαρμένους κάδους και είναι ελαφρότεροι, μικρότεροι και πιο πρακτικοί. Ο λόγος είναι γιατί πρέπει να συνδυάζονται με τους νέους 2.150 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, που θα τοποθετηθούν τους επόμενους μήνες, ώστε ο Δήμος Πεντέλης να προχωρήσει στο πιο σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, με περισσότερη ανακύκλωση και δραστική μείωση των απορριμμάτων που στέλνουμε στο ΧΥΤΑ.

Το ποσοστό των βιοαποβλήτων που σήμερα κατευθύνεται στα σύμμεικτα απορρίμματα είναι 40%. Με το νέο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων τα σύμμεικτα θα μειωθούν δραστικά και θα αυξηθεί η ανακύκλωση με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους δημότες.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds