Διεθνή νέα

Η Ελληνική Σημαία στην όπερα του Σίδνεϋ για να τιμήσουν την Επανάσταση του ’21!

By  | 

Για πρώτη φορά θα ακουστεί ολόκληρος ο Εθνικός μας Ύμνος και περιοχή της πόλης θα ονομαστεί «Μικρή Ελλάδα»!

Στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας θα φωτιστεί η όπερα του Σίδνεϋ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Η πρωτοβουλία ανήκει προσωπικά στη Πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του ’21!

«Ως πρωθυπουργός, αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την ελληνική μας κοινότητα για τη συμβολή τους στη ΝΝΟ και να γιορτάσουμε τη σημαντική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στον ευρύτερο κόσμο. Εύχομαι σε όλους στην ελληνική αυστραλιανή κοινότητα στη ΝΝΟ τα καλύτερα για την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας» αναφέρει η δήλωση της πρωθυπουργού.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα ακουστεί για πρώτη φορά ολόκληρος ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική σύνθεση του Νικόλαου Μάντζαρου, στο Δημαρχείο του Σίδνεϋ από τη Συμφωνική Ορχήστρα σε μουσική διεύθυνση του George Ellis, στο πλαίσιο του 39ου Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϋ που φέτος είναι αφιερωμένο στον εορτασμό των 200 χρόνων. Την ίδια μέρα η περιοχή μεταξύ των οδών Livingstone και Victoria στο Marrickville του Σίδνεϋ θα μετονομαστεί σε «Μικρή Ελλάδα».

Πηγή: www.newsbreak.gr

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds