Τέχνες-Εικαστικά

ΜΊΛΤΟΣ ΠΕΤΑΛΆΣ » ΑΥΤΌΦΩΤΑ » ΧΑΡΑΚΤΙΚΉ ( ΞΥΛΟΓΡΑΦΊΕΣ )

By  | 

Από τα τέλη ΜΑΡΤΊΟΥ 2021 έως και τις 25 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2021 η ZIVASART GALLERY θα φιλοξενήσει την πρόσφατη σημαντική εργασία του εξαίρετου χαράκτη ΜΙΛΤΙΆΔΗ ΠΕΤΑΛΆ.

Σε αυτή την δουλειά ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει τη δύναμή του εσωτερικού φωτός που ενυπάρχει ως συμπαντική ιδέα μέσα στα σώματα και στα πράγματα.

Η τεχνική του Μίλτου Πεταλά, μέσω της υψηλής ποιότητας και ακρίβειας των χαράξεων του, επί του ξύλου, αποτυπώνει επάνω στο ευαίσθητο χαρτί, την ιδέα ενός αρχέγονου ανιμισμού, ο οποίος ζωντανεύει τα θέματα του.

Ο ιλουσιονισμός του εικαστικού αποτελέσματος εντυπωσιάζει, καθώς παραπέμπει στο παιγνιώδες φως των άστρων στον ουράνιο θόλο, όπου η σκοτεινή του ύλη προϋποθέτει τη γέννηση του φωτός.

Τις συνθέσεις του Πεταλά διαπερνά ένας ιδιότυπος Συμβολιστικός Σουρρεαλισμός, όπου τα σώματα πλέκονται με τα αντικείμενα, με μία μαεστρία που θα μπορούσε να αναφέρεται στην μανιέρα του ύστερου Μπαρόκ.

Τα » Αυτόφωτα » ένα σύνολο 48 έργων, θα εκτεθούν προσεχώς και διαδικτυακά, ενώ εν τω μεταξύ αναμένεται το άνοιγμα των χώρων τέχνης ώστε να καθοριστεί η ημέρα των εγκαινίων, πάντα με την λήψη των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds