ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ Νέος Παιδικός Διαγωνισμός για παιδιά 4 – 15 ετών από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

By  | 

Ο παιδικός διαγωνισμός συνεχίζεται και αλλάζει μορφή! Μέσα από την καινούρια μας ψηφιακή πλατφόρμα, ανακαλύπτουμε τρόπους δημιουργίας, παίρνουμε πληροφορίες και αποκτούμε γνώσεις που μας μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης.

•••Ποιοι είναι οι δικοί σου Καθημερινοί Ήρωες, και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν;Τους βλέπουμε γύρω μας, τους φανταζόμαστε και τους ζωγραφίζουμε, κάνοντάς τους ακόμα πιο μοναδικούς!

•••Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καλούμε τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες»! Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους Ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους σύγχρονους Ήρωες του τώρα.

Ο φετινός, 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιείται, πρώτη φορά, ψηφιακά!

Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, συμμετέχουν στο τέλος στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν όλο το χρόνο δημιουργικές δραστηριότητες και αποκτούν γνώσεις που τα μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης.

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 26.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα!

Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που θα ξεκινήσει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μόλις ανοίξουν τα μουσεία, το Μουσείο καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες»!

Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους Ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους Ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί σου Καθημερινοί Ήρωες, και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Ένας πυροσβέστης; Ένας γιατρός; Ένα παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον; H μητέρα ή ο πατέρας σου; Τους βλέπουμε γύρω μας, τους φανταζόμαστε και τους ζωντανεύουμε στο χαρτί, κάνοντάς τους ακόμα πιο μοναδικούς!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε «ψηφιακή» έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

Πάρε μέρος!

1 Μάθε για τους Ήρωες και τις πράξεις τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 2 Κατέβασε το περίγραμμα και ζωγράφισε μέσα σε αυτό το έργο σου! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 3 Δήλωσε συμμετοχή και στείλε μας το έργο σου! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κριτές

Ορέστης Ανδρεαδάκης

Ορέστης Ανδρεαδάκης Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Κωστής Βελώνης

Κωστής Βελώνης Εικαστικός

Κατερίνα Γρέγου

Κατερίνα Γρέγου Ιστορικός Τέχνης, Μουσειολόγος

Καλλιόπη Κύρδη

Καλλιόπη Κύρδη Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Χαρά Μαραντίδου

Χαρά Μαραντίδου Εικαστικός, Designer και Aρχιτέκτονας.

Στρατηγικός Συνεργάτης

Υποστηρικτές

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

ΤΜΗΜΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Τ. + 30 210 7294220

kidscontest@cycladic.gr ΜΟΥΣΕΙΟ
ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΗΣ

Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

Τ. +30 210 72 28 321-3

πηγή:museum@cycladic.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds