Άρθρα

«Ένδυμα ψυχής»

By  | 

Οι παραδοσιακές ενδυμασίες της λαογραφικής συλλογής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, για πρώτη φορά, σε μια επιβλητική φωτογράφηση- παρουσίαση από τους καλλιτέχνες της φωτογραφίας Βαγγέλη Κύρη και της κεντητικής Anatoli Georgiev, στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος για τη 200ετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Vangelis Kyris Photographer και ο Anatoli Georgiev εργάστηκαν σε συνεργασία με το ΕΙΜ για περισσότερο από δύο χρόνια. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, φόρος τιμής στο ελληνικό παραδοσιακό ένδυμα, αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τον πλούτο και την πολυμορφία που το διακρίνει. Τα έργα προγραμματίζεται να εκτεθούν στο ΕΙΜ.

Στη φωτογραφία:Κυρά Φροσύνη – Έστερ ΜαστρογιάννηΒάσσος Μαυροβουνιώτης – Anatoli GeorgievΙωάννης Μακρυγιάννης – Ίων Μαζαράκης-ΑινιάνΜακιγιάζ- μαλλιά: Βανέσσα Κουτσοποδιότου.Επιμέλεια: Αγγέλα Βιδάλη- Κωνσταντίνα Καλαϊντζή

πηγή:https://www.facebook.com/nhmuseum/?__cft__[0]=AZUHFjmjtuSu2txXUpySgJP3B8lmO4EaH2vCvAkOVCWKzD-w9_lY4w_0JtP4O6uIjSeGo1FyFb5hR2BgYklorRRz2w2tMdmP6RZMtLorOfqeoLbn_UsmGwe-La0yVblmeHpS25Anp6EnxPk_x_DVB6cl&__tn__=-UC%2CP-R

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds