Περιφέρεια Β.Αττικης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΤΥΟΥ Γ.ΠΑΤΟΥΛΗ

By  | 

Στην  Περιφέρεια Αττικής η Συνάντηση εργασίας

«Σκοπός μας είναι οι Πολιτικές Υγείας να είναι υλοποιήσιμες από τους ΟΤΑ – μέλη του Δικτύου» Γιώργος Πατούλης

Στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, σήμερα 22 Ιουλίου, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Δικτύου και Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών κ. Γιάννη Τούντα, τη Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα. Μαρία Αϊδίνη, τη Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, το Συντονιστή Προγράμματος Υγιείς Πόλεις της Περιφέρειας Αττικής κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλο καθώς  και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικτύου τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά για τα μέλη που προέρχονται από την Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις πολιτικές του Π.Ο.Υ, που ασχολείται το Επιστημονικό Συμβούλιο στα θέματα προαγωγής υγείας, με στόχο να γίνουν υλοποιήσιμες πολιτικές των Δήμων του Δικτύου. Μέχρι στιγμής έχουν επεξεργαστεί επιγραμματικά οι εξής πολιτικές: Διατροφή, Ψυχική Υγεία, Υγιής Γήρανση, Κοινότητες Φιλικές για την Άνοια, Θέματα Προσφύγων και Κοινωνική Ενσωμάτωση, Ομάδα Εργασίας για την πανδημία κ.α.

Επιπλέον ο κ. Πατούλης έλαβε γνώση για τις 17 Ομάδες Εργασίας που λειτουργούν αυτή την περίοδο, μία ομάδα για κάθε στόχο από τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως επίσης και για την ολοκλήρωση της πολιτικής 12 Στόχων.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης συζητήθηκαν οι προτεινόμενες τρεις δράσεις για την πιστοποίηση του Δικτύου, την αξιολόγησή του και τη σύνδεση τους με τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης από την αντίστοιχη Ομάδα Εργασίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε από την Ομάδα Εργασίας για την Ηλεκτρονική Υγεία, η πρότασή της για την Πολιτική eHealth όπου μπορεί να γίνει η αξιοποίησή της μέσω των νέων τεχνολογιών. Επίσης αναφέρθηκε και  η λειτουργία της Ομάδας Εργασίας που επεξεργάζεται την προετοιμασία των Δήμων για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τέλος τονίστηκε πως η Θεματική του επικείμενου 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Δικτύου Υγιών Πόλεων θα ήταν ορθό να συνδυάζει τόσο τους μεγάλους πολιτικούς άξονες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τους 6 Πυλώνες όσο και τον ρόλο των Υγιών Πόλεων  στην πανδημία.

Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργο Πατούλη  για τη συνεχή  στήριξη που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια στο έργο του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνεργάτες του για την παρουσία τους και δήλωσε: «Ξεκινήσαμε και αυτή τη χρονιά γεμάτοι με προοπτικές και μελλοντικούς στόχους, στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας, στους Δήμους-μέλη του Δικτύου μας.  Οι συγκυρίες δεν μας απέτρεψαν να συνεχίσουμε το έργο μας αλλά μας ένωσαν ακόμη περισσότερο ώστε να γίνει πράξη ο απώτερος σκοπός μας, η βελτίωση της υγείας όλων των συμπολιτών μας. Έτσι θα βρεθούμε και πάλι στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Το Δίκτυο θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στις ανάγκες των ΟΤΑ-μελών με μεγαλύτερη ένταση και δυναμική. Είναι σαφές ότι οι τοπικές αρχές καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο διεθνές περιβάλλον για την υγεία, τη βιώσιμη ανάπτυξη , τη διπλωματία των πόλεων και τον υγιή τουρισμό». Ο καθηγητής  κ. Γιάννης Τούντας και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Δήμων μελών του δικτύου στην εφαρμογή προγραμμάτων δημόσιας υγείας και πρόληψης, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας. Το Επιστημονικό Συμβούλιο έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένες πολιτικές στα θέματα αυτά, οι οποίες θα αξιοποιηθούν άμεσα από τους δήμους μέλη του δικτύου.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds