Δήμος Κηφισιάς

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΗΠΑΙΑ

By  | 

Συνεχίζεται με την ίδια ένταση η προσπάθεια για την απομάκρυνση των τεράστιων ποσοτήτων πεσμένων δέντρων και κλαδιών, η οποία θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτελείται από συνεργεία του Δήμου, μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών και σημαντική βοήθεια παρέχεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Χρησιμοποιούνται ξεχωριστά συνεργεία σε Κηφισιά,  Νέα Ερυθραία κι Εκάλη, τα οποία συλλέγουν χιλιάδες τόνους πράσινων απορριμμάτων που δεν μπορούν ακόμα να υπολογιστούν, διότι δε ζυγίζονται όλα. Εκτός από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου μας, μεγάλα και ελεύθερα οικόπεδα χρησιμοποιούνται για την απόθεση κλαδεμάτων προκειμένου να γίνεται άμεσα η επιστροφή των φορτηγών στις γειτονιές και να επιτυγχάνεται η πραγματοποίηση περίπου 100 δρομολογίων την ημέρα.

Στη συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας χρησιμοποιούνται καθημερινά 10  φορτωτές- JCB, 5 Bobcat, 5 αρπάγες  και 20 φορτηγά.

Τεράστιες είναι και οι ιδιωτικές ποσότητες κλαδεμάτων από σπασμένα κλαδιά και δέντρα που βρίσκονται στις αυλές των πολιτών και αποτίθενται καθημερινά στους δρόμους. Σε αυτά προστίθενται πράσινα απορρίμματα που προκύπτουν από κλαδέματα σε σημεία πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων, που διενεργούν συνεργεία  του ΔΕΔΔΗΕ.

Ζητείται από τους πολίτες να μη βγάζουν τα πράσινα απορρίμματα των κήπων τους,  μόλις τα συνεργεία έχουν καθαρίσει τον δρόμο τους, καθώς πρέπει να εξυπηρετηθούν κι άλλες γειτονιές.

Ο Δήμος Κηφισιάς απέχει αυτή την περίοδο από την τακτική επιβολής προστίμων που ίσχυε, επαφίεται ωστόσο στην ατομική και κοινωνική ευθύνη των πολιτών, καθώς καταβάλλεται καθημερινά τεράστια προσπάθεια για την αποκατάσταση των πόλεων μας, μετά το πρωτοφανές φαινόμενο της ταυτόχρονης πτώσης εκατοντάδων δέντρων.

Τα κλαδιά που συλλέγονται από τους δρόμους του Δήμου μας, οδηγούνται στο εργοστάσιο του ΕΔΣΝΑ, θρυμματίζονται και κομποστοποιούνται σε αερόβιες συνθήκες για την παραγωγή. οργανικών λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών, που θα αποδοθούν στον Δήμο μας.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds