Γειτονικοί Δήμοι

Μια διαφορετική συνέντευξη του Δημάρχου Διονύσου στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου !

By  | 

Στις ερωτήσεις των μαθητών της Ε2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου απάντησε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021» που διοργανώνει το ΕΔΙΒΕΑ (Εργαστήριο Δια Βίου Μάθησης και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης) του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έθεσαν ενδιαφέροντα ερωτήματα στον κ.Καλαφατέλη, ο οποίος έδωσε, μεταξύ άλλων, απαντήσεις για το ενδεχόμενο της εγκατάστασης διοδίων στην είσοδο του Αγίου Στεφάνου αλλά και τις δύσκολες στιγμές που έζησε ως Δήμαρχος, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2009 αλλά και την πρόσφατη Θεομηνία.

Η διαφορετική συνέντευξη των παιδιών πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού κ. Αλίκης Βλαχοδημητροπούλου και της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Αικατερίνης Μπρις, ενώ συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Καρυστινός και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Τόκα.

Ο Δήμαρχος Διονύσου συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, δηλώνοντας πολύ ικανοποιημένος για το πολύ υψηλό επίπεδο της συζήτησης και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021».

Υπογραμμίζεται ότι στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και η ανάπτυξη της συνεργατικής μάθησης, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες σύγχρονης μετάδοσης και ιδιαίτερα των τηλεδιασκέψεων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 2600 μαθητές, 222 εκπαιδευτικοί από 148 τάξεις και 112 δημοτικά σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds