Γειτονικοί Δήμοι

Πρόταση του Δημάρχου Διονύσου προς την Επιτροπή Θεσμών της ΠΕΔΑ για την κοπή κλαδιών και δένδρων σε δασικές εκτάσεις

By  | 

Με παρέμβασή του προς την Επιτροπή Θεσμών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), που συνεδρίασε την Παρασκευή 5/3, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης (και μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής) πρότεινε, μεταξύ άλλων, την απλοποίηση των διαδικασιών κλαδέματος και κοπής (και) σε δασικές εκτάσεις.

Συγκεκριμένα, ζήτησε οι Δήμοι, στο πλαίσιο του καθαρισμού εκτάσεων αλλά και της διάνοιξης δασικών δρόμων, ειδικά στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας, να έχουν το δικαίωμα κοπής κλαδιών και δένδρων σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές, στις οποίες όμως περικλείονται κατοικίες με νόμιμες οικοδομικές άδειες.

Οι Δήμοι θα μπορούν να υλοποιούν τις κοπές, με ενημέρωση του Δασαρχείου και εφόσον δεν υπάρξει αρνητική απάντηση / αντίρρηση εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Η πρόταση του Δημάρχου έγινε αποδεκτή και αναμένεται να ενσωματωθεί μαζί με άλλες προτάσεις στο κείμενο που θα συζητηθεί στην ολομέλεια της ΠΕΔΑ.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds