ΓΟΝΕΙΣ

«Watch Me Play!»Το «Κοίτα με να παίζω! Από το ΔΙΚΕΨΥ δωρεάν στους γονείς παιδιών 0-7 ετών

By  | 

To ΔΙΚΕΨΥ σε συνεργασία με την κλινική Tavistock του Λονδίνου μετέφρασε στην ελληνική γλώσσα και παρέχει τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους γονείς παιδιών 0-7 χρόνων να κατεβάσουν τα manual για την εφαρμογή του «Watch Me Play!»Το «Κοίτα με να παίζω!» είναι μια ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης θεραπευτική προσέγγιση που προωθεί το κατευθυνόμενο από το παιδί παιχνίδι, την πλήρη προσοχή από τους φροντιστές και τη συζήτηση με τα παιδιά για το παιχνίδι τους. Οι φροντιστές ενθαρρύνονται να παρέχουν στα παιδιά παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους και την αδιάσπαστη προσοχή τους σε ένα ήσυχο περιβάλλον για τακτά και σύντομα χρονικά διαστήματα, δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Οι φροντιστές ενθαρρύνονται επίσης να μιλήσουν με το παιδί για το παιχνίδι τους και να αναστοχαστούν αργότερα, με έναν άλλον ενήλικα ή επαγγελματία, σχετικά με τις παρατηρήσεις τους γύρω από το παιχνίδι του παιδιού καθώς και το πώς οι ίδιοι ένιωθαν όταν βρίσκονταν με το παιδί την ώρα που έπαιζε.Το » Κοίτα με να παίζω!» είναι ένας απλός τρόπος για εσάς ως γονέα ή φροντιστή να βοηθήσετε το βρέφος ή το παιδί σας. Όταν παίζετε μαζί με τα παιδιά σας, συντονισμένοι και χαλαροί, τα βοηθάτε να μεγαλώνουν με υγεία και ασφάλεια.Είναι καλό και για τους γονείς και τους φροντιστές. Το να παίζετε μαζί σημαίνει να μεγαλώνετε μαζί!Είναι μέχρι 20 λεπτά την ημέρα!

Tα βρέφη και τα μικρά παιδιά επωφελούνται από μια συνεπή και τακτική ρουτίνα παιχνιδιού λαμβάνοντας την πλήρη προσοχή του φροντιστή τους. Το «Κοίτα με να παίζω!» ενισχύει την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού συμβάλλοντας στην ασφαλή προσκόλληση με τον γονέα.Το συχνό παιχνίδι και η καθημερινή αλληλεπίδραση μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικά κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων, και τα βρέφη όπως και τα μικρά παιδιά θα το αντιληφθούν αυτό, ακόμη και αν δεν το κατανοήσουν πλήρως.Μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα στο παρακάτω linkhttps://tavistockandportman.nhs.uk/care-and-treatment/our-clinical-services/watch-me-play/?fbclid=IwAR0SNo0KAKwJy9MR1Ph0Dr8l9RUzKaItBOzGqICvS6eYPnE-xNJI83MirQw

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds