Άρθρα

4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

By  | 

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια, το Stavros Niarchos Foundation παρέδωσε στην Ελληνική Πολιτεία το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσφέροντας σε όλους έναν περιβαλλοντικά βιώσιμο, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό αστικό προορισμό. Τα λόγια του Προέδρου του ΙΣΝ, κ. Ανδρέα Δρακόπουλου από εκείνη την ημέρα, στις 23 Φεβρουαρίου 2017, συνεχίζουν να μας εμπνέουν μέχρι σήμερα:«Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για εμάς, γιατί έπειτα από μια πορεία 10 και πλέον χρόνων, παραδίδουμε τα κλειδιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, την ελληνική κοινωνία.

Για όλους εμάς στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ΚΠΙΣΝ αποτυπώνει τις αμέτρητες δυνατότητες και προοπτικές της χώρας μας, για τις οποίες θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία χαραμάδα, όπως θα έλεγε ο Λέοναρντ Κοέν, μέσα από την οποία μπορεί να εισχωρήσει το φως». Όλα αυτά τα χρόνια το ΙΣΝ παραμένει κοντά μας, πολύτιμος συνεργάτης και σταθερός υποστηρικτής του ΚΠΙΣΝ, μέσω μιας πενταετούς δωρεάς, η οποία καλύπτει μεγάλο μέρος των λειτουργικών μας εξόδων και κάνει δυνατή τη διοργάνωση χιλιάδων εκδηλώσεων ετησίως, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να προσφέρουμε την εμπειρία του ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία μέσα από πάνω από 18,5 εκατομμύρια εκτιμώμενες επισκέψεις μέχρι σήμερα.Το 2020, μέσα σε πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες, η δωρεά του ΙΣΝ μάς επέτρεψε, μεταξύ άλλων, να σχεδιάσουμε, να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε εμπειρίες και ψηφιακά προγράμματα εξ αποστάσεως, μέσα από τα οποία το κοινό που μας παρακολούθησε μπόρεσε να αντλήσει θετικά συναισθήματα τις δύσκολες μέρες που όλοι μας διανύσαμε.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο παραμείναμε ενεργοί την περίοδο της πανδημίας, αλλά μας δόθηκε η ευκαιρία να επεκτείνουμε τη γεωγραφική μας ακτίνα εκτός Αττικής, δημιουργώντας έναν θετικό αντίκτυπο σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό.Με εφόδιο όλα όσα μάθαμε και το 2020, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά με δέσμευση στο όραμα του ΙΣΝ για τη δημιουργία του ενός δημόσιου χώρου ανοιχτού σε όλους.

πηγή:https://www.facebook.com/SNFCC/posts/3734273646608691

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds