Δήμος Κηφισιάς

Αλαίν Ντελόν: ο φιλόζωος ηθοποιός

By  | 

«Στα νιάτα του ο Άλεν Ντελον κυκλοφορούσε πάντα με ένα στρατιωτικό μπουφάν ώστε να ζεσταίνει τα ζωα που συναντούσε στο δρόμο του. Σήμερα ο γάλλος ηθοποιός έχει στην κατοχή του πέντε καταφύγια αδέσποτων ζώων τα οποία συντηρεί με προσωπικά του έξοδα.’στο σπίτι μου πάντα ζουνε πολλα σκυλιά ´ είπε κάποτε…ο Ντελον ζει εδώ και πολλα χρόνια στην Ελβετία, κάποτε άκουσε για κάποιους σαδιστές που περιέλουσαν ένα σκύλο με βενζίνη και το έκαψαν κάπου στα Πυρηναία, τότε έστειλε τον κτηνίατρο του να βοηθήσει το σκυλάκι και μάλιστα κινήθηκε νομικά ενάντια στους σαδιστές. Για πρώτη φορά στην ιστορία των δικών, ο δικαστής επέτρεψε την παρουσία του θύματος που ήταν σκυλάκος με το όνομα Μαμπο στην δικαστική αίθουσα. Παρεμπιπτόντως, οι σαδιστές δικάστηκαν με κάθε αυστηρότητα που αρμόζει σε ένα κακούργημα.
Ο Άλεν Ντελον λάτρευε τα ζωα απο μικρός και συγκεκριμένα τα σκυλιά. Κάποτε εξιστόρησε ένα συμβάν με το πρώτο σκυλί του την Γκαλά, ένα ντόπερμαν. «Μια φορά της φώναξα, πολύ δυνατά και της έδωσα και μια σφαλιάρα στον ποπό. Τότε η Γκαλά εκατσε με κοίταξε και ειδα πως δάκρυσε και άρχισε να κλαίει με φωνή. Απο τότε κατάλαβα τα πάντα, έκτοτε τα σκυλιά μου μόνο χαμογελάνε ».
Πάντα με συγκινούσαν τα σκυλιά που ζούνε στο δρόμο με τα άστεγα αφεντικά τους-δεν τους νοιάζει ποιος εισαι και τι κανεις…
Νομίζετε ότι τα σκυλιά μου ξερουν ποιος είμαι και τι κάνω ; Όχι φυσικά! Τους ειναι τελείως αδιάφορο..
Αυτη η ειλικρινείς και απλή αγάπη απλά πηγάζει απο μέσα τους, χωρίς συμφέρον, χωρίς καμία σκέψη και χωρίς κανένα όριο!
Αληθινή αγάπη!
Ο Άλεν Ντελον ειναι ενεργό μέλος σε 8 σωματεία για τα δικαιώματα των ζώων. Στο σπίτι του έχει 8 σκυλιά. Εκεί έχει και το προσωπικό νεκροταφείο όλων των ζώων που είχε: 45 έως τωρα. Στην μέση του νεκροταφείου έχτισε και ένα καμπαναριό και ύστερα απο πολλές νομικές κινήσεις που έκανε στην τοπική αυτοδιοικηση, πήρε την επίσημη άδεια να θαφτεί εκεί και ο ιδιος, όταν έρθει η στιγμή εκείνη. ( ελπίζω να αργήσει)
Ο ίδιος λεει ότι αυτό ειναι ύψιστη πολυτέλεια…
Τα κακοποιημένα ζωα είναι αυτά που τον απασχολούν περισσότερο από οτιδήποτε και ειναι έτοιμος να θυσιάσει ο,τι έχει ώστε να τα προστατέψει.
Κάποτε μάλιστα είχε καλέσει ένα ελικόπτερο, ώστε να σώσει ένα κακοποιημένο γατάκι σε δύσβατη περιοχή.
Τωρα το τρίποδο γατάκι ζει μαζί του στο σπίτι του, όπως και ένα τρίποδο κουνέλι..»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds