Διάφορα

Δίνει Μαθήματα φιλοζωίας φτιάχνοντας σπίτια για αδέσποτες γάτες

By  | 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο 21ος αιώνας υπήρξε ο αιώνας της ρύπανσης και της κατάχρησης των φυσικών πόρων. Η ανθρωπότητα δεν έχει καταναλώσει ποτέ – και απορρίψει – τόσο πολύ!

Με εκπληκτικά αυξανόμενο ρυθμό, εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων (κυρίως πλαστικά) απορρίπτονται στους ωκεανούς κάθε χρόνο, ενώ εκατομμύρια τόνοι απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής και ανοικτούς χώρους απορρίψεων.

Έχοντας επίγνωση του προβλήματος της κακής διάθεσης απορριμμάτων στην πόλη όπου ζει, η Χιλή Constanza Osorio Zaldivia είχε την ιδέα να ανακυκλώσει τα κουτιά χυμού που ρίχνονται στα σκουπίδια από τους γείτονές της για να τα μετατρέψει σε σπίτια για σκύλους και γάτες του δρόμου , που δεν έχουν κανένα μέρος για να κυρτώσουν.

Η Constanza Osorio είναι μια νεαρή γυναίκα και μελετά την πρόληψη κινδύνων και την περιβαλλοντική μηχανική, οπότε γνωρίζει πολύ καλά όλη τη ρύπανση που δημιουργείται στον πλανήτη μας από τα σκουπίδια που παράγουμε, οπότε θέλει να κάνει κάτι για να γυρίσει τα σκουπίδια σε κάτι καλό και χρησιμοποιήσιμο. Kατάφερε να χτίσει σπίτια για άπορα ζώα με ανακυκλώσιμα υλικά από τα σκουπίδια.

Εκτός από το να εκμεταλλευτείτε τα σκουπίδια σε κάτι θετικό, το κίνητρο της Constanza ήταν να βοηθήσει λίγα ζώα που δεν έχουν σπίτι και αναγκάζονται να υποφέρουν από τον τρομερό χειμώνα, επειδή πιστεύει ότι η δημιουργία σπιτιών με ζεστά υλικά που δεν τα διαπερνά το νερό, θα ήταν μεγάλο όφελος και χαρά για αυτούς.

Πριν χτίσει τα μικρά σπίτια, η Constanza μαζεύει, χωρίζει, πλένει και συνθλίβει κάθε αντικείμενο για να αποφύγει τους μύκητες και να διευκολύνει τον χειρισμό τους.

Αφού τα κουτιά φτάσουν στα χέρια της, ξεκινά μια διαδικασία πλύσης, στεγνώματος και διαχωρισμού (για την αποφυγή μυκήτων). Τα καλαμάκια αφαιρούνται και μεταφέρονται σε καθαρό σημείο, όπως και τα κουτιά που είναι πολύ θρυμματισμένα.

Μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιεί η γυναίκα είναι καλαμάκια, χαρτόνι, χυμοί ή / και κουτιά γάλακτος και πολλές και πολλές κολλητικές ταινίες.

Η Constanza επιβεβαιώνει ότι μετά τη δημοσίευση του πρώτου της σπιτιού στο Facebook, πολλοί άνθρωποι αντέδρασαν θετικά, τόσο πολύ που πολλοί άνθρωποι ήθελαν να αντιγράψουν την ιδέα της να το κάνουν στις χώρες τους. Έλαβε επίσης ανώνυμες δωρεές για να αγοράσει κάποιο υλικό, ειδικές ταινίες, που χρησιμοποιεί περισσότερο και τι μπορεί να ανακυκλώσει λιγότερο.

Η γυναίκα δοκίμασε το πρώτο σπίτι με το γατάκι της και ήταν μια επιτυχία, γιατί του άρεσε και δεν ήθελε να το αφήσει, αυτό έκανε την Constanza πολύ χαρούμενη γιατί σημαίνει ότι τα πήγαινε καλά, αλλά και τη λυπεί λίγο, γιατί δεν μπορούσε να της το αφήσει, είχε δεσμευτεί να το δωρίσει σε καταφύγιο που δεν έχουν αρκετά σπίτια ή σε σκυλάκια και γατάκια που ζουν στο δρόμο.

 Η νεαρή φοιτήτρια επιβεβαιώνει επίσης ότι οι κύριοι και πιο ενεργοί βοηθοί ήταν τα παιδιά που ξέρει, γιατί όταν τους είπε την ιδέα της, όλοι ενθουσιάστηκαν και στα σχολεία τους άρχισαν να μαζεύουν τα κουτιά και τους λαμπτήρες που έβρισκαν στα σκουπίδια.

Τα παιδιά διέδωσαν επίσης τι έκανε, ώστε οι συμμαθητές τους να μην πετάξουν τα κουτιά που χρησιμοποίησαν, αλλά να τα δώσουν σε αυτούς και θα τα πήγαιναν στην Constanza.

 Η Constanza στο Facebook λέει ότι την αφήνουν περίπου 200 κουτιά ανά σπίτι, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί με τη βοήθεια παιδιών και άλλων γνωστών που τη βοηθούν να τα μαζέψει, έχει πολλά, ωστόσο, είναι ευγνώμων. Αν θέλετε να τη βοηθήσετε με μια συνεισφορά, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να χτίζει σπίτια για εγκαταλελειμμένα ζώα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο Facebook της Constanza Osorio Zaldivia , μπορείτε επίσης να την γράψετε αν θέλετε να καλωσορίσετε την πρωτοβουλία της και αν χρειάζεστε συμβουλές για να ξεκινήσετε το δικό σας έργο.
Η μεγάλη δουλειά που κάνει αυτή η νεαρή γυναίκα δίνει ένα μάθημα στη ζωή των μικρών .

Μαθαίνουν ότι αυτό που πιστεύουν ότι είναι «σκουπίδια» μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου μικρού ζώου .

πηγή:petsitting.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds