Δήμος Κηφισιάς

ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΕΣΜΕΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

By  | 

Με σχεδιασμό και πρόγραμμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιείται από τη Πέμπτη 18.2.2021 η απομάκρυνση πεσμένων δένδρων (πάνω από 600) και κλαδιών που υπάρχουν στο σύνολο του Δήμου. Όλες αυτές τις μέρες οι Υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, του Πρασίνου, του Τμήματος Ογκωδών, του Τεχνικού Συνεργείου και άλλων υπηρεσιών εργάζονται σε πολλαπλές βάρδιες, νυχθημερόν.

Τους συντονίζουν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας-Πολιτικής Προστασίας Ζέτη Κασιμάτη και Ανακύκλωσης-Πρασίνου Γιώργος Σκορδίλης. Η Διοίκηση του Δήμου και η τοπική κοινωνία ευχαριστούν τους εργαζόμενους για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.Οι υπάλληλοι των Τμημάτων Πρασίνου και Ογκωδών του Δήμου μας φροντίζουν να απελευθερώνουν τους δρόμους (με προτεραιότητα στους κεντρικούς) και τα πεζοδρόμια από τα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων που είχαν σπάσει. Οι επόπτες του Δήμου πραγματοποιούν αυτοψίες στα σημεία και αποστέλλουν τα ανάλογα μηχανήματα. Υπάρχουν σημεία τα οποία χρειάζονται γερανοφόρα οχήματα και σημεία που απελευθερώνονται με επίγεια μέσα.

Οι επίγειες δυνάμεις του Δήμου μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους ιδιώτες που προσέλαβε εκτάκτως ο Δήμος Κηφισιάς τη προηγούμενη εβδομάδα, επιχειρούν ισότιμα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη, με 10 φορτωτές- JCB, 3 Bobcat και 15 φορτηγά. Τα συνεργεία εργάζονται ασταμάτητα από τη Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο συλλέγοντας πάνω από 100 φορτηγά κάθε ημέρα, με κορμούς δέντρων και κλαδιών. Οι επεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες λόγω του τεράστιου όγκου των δέντρων και των κλαδιών που έχουν σπάσει.

Ο Δήμος Κηφισιάς από τις 13 Φεβρουαρίου 2021 ως σήμερα δίνει μια δύσκολη μάχη, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΔΕΔΔΗΕ (Διοικητικά στελέχη, συνεργεία) την Πυροσβεστική και την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τους ευχαριστεί για την πολύτιμη συνδρομή στη μεγάλη κρίση του Δήμου μας. Ο Δήμος Κηφισιάς στην προσπάθεια αυτή ζητά από τους δημότες στα αιτήματα τους να δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες όπως για παράδειγμα εάν το δέντρο βρίσκεται στο πεζοδρόμιο ή όχι ή εάν γειτνιάζει με ηλεκτροφόρα καλώδια. Μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, στα τηλέφωνα 2106229101 2106228335 και στο Γραφείο Δημότη 2132007272.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Λουτριώτης

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds